Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-07-2024 11:47

Συμμετοχή του Βοηθού Επιτρόπου στην 26η Συνεδρία της Ολομέλειας της Ομάδας Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ERGP) και Επιβεβαίωση του ως Αντιπροέδρου του Σώματος και για το 2025

Ο Βοηθός Επίτροπος και Αντιπρόεδρος του ERGP κ. Πέτρος Γαλίδης και ο αρμόδιος Λειτουργός Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Μιχάλης Νικολάου συμμετείχαν στην 26η συνεδρία της Ολομέλειας του ERGP, που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, στις 21 Ιουνίου 2024.

Η Ολομέλεια συζήτησε και ενέκρινε, για να τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση το προσχέδιο  Προγράμματος Εργασίας του ERGP για το 2025, το οποίο εκπονήθηκε λαμβάνοντας υπόψη τους τρεις στρατηγικούς πυλώνες της Μεσοπρόθεσμης Στρατηγικής ERGP 2023-2025. Το προσχέδιο θα υποβληθεί σε δημόσια διαβούλευση από τις 5 Ιουλίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2024.

Η Ολομέλεια  επίσης ενέκρινε το έγγραφο «ERGP PL I (24) 11 – ERGP Έκθεση σχετικά με την πρόσβαση στην υποδομή για την παράδοση δεμάτων», το οποίο θα δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ERGP.

Η Ολομέλεια επιβεβαίωσε τον κ. Dan Sjöblom, Γενικό Διευθυντή της Σουηδικής Αρχής Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών (PTS), ως Πρόεδρο του ERGP και για το 2025. Επίσης, επιβεβαίωσε τον Βοηθό Επίτροπο Επικοινωνιών κ. Πέτρος Γαλίδης ως Αντιπρόεδρο του ERGP για το 2025.

Την προηγούμενη ημέρα της Ολομέλειας, στις 20 Ιουνίου, το ERGP πραγματοποίησε δημόσιο Εργαστήριο με θέμα «Ευάλωτοι χρήστες στον ταχυδρομικό κόσμο: Ποιοι; Ποιες ανάγκες; Τι έπεται;» Το εργαστήριο είχε στόχο να εξετάσει και να συζητήσει ποιοι είναι οι ευάλωτοι χρήστες ταχυδρομικών υπηρεσιών, ποιες είναι οι απαιτήσεις/ανάγκες τους και πώς αυτές θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται, λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές που επιτελούνται στον τομέα των ταχυδρομικών υπηρεσιών. Το εργαστήριο εξέτασε σε βάθος τα βασικά θέματα που σχετίζονται με τις ταχυδρομικές υπηρεσίες από την οπτική γωνία των πιθανών ευάλωτων χρηστών, φορέων εκμετάλλευσης και υπευθύνων χάραξης πολιτικής.  Τα αποτελέσματα θα τροφοδοτήσουν το έργο της Έκθεσης για τις ανάγκες των ταχυδρομικών υπηρεσιών για ευάλωτους χρήστες, που θα εγκριθεί στην 27η Ολομέλεια του ERGP.

Σχετικά με το ERGP: Το ERGP (European Regulators Group for Postal Services) απαρτίζεται από τις 27 Εθνικές Ρυθμιστικές Αρχές Ταχυδρομικών Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Ρυθμιστικές Αρχές χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και χωρών υποψηφίων για ένταξη. Το ERGP συμβουλεύει και υποβοηθά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ανάπτυξη της εσωτερικής αγοράς ταχυδρομικών υπηρεσιών και στην ομοιόμορφη εφαρμογή του Ρυθμιστικού Πλαισίου σε όλα τα κράτη μέλη.

(ΜΣ)