Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-07-2024 15:19

Συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας για θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Βιομηχανίας

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Μάριος Παναγίδης συμμετείχε στη διήμερη Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας για θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Βιομηχανίας, που διεξήχθη στη Βουδαπέστη, στις 8 και 9 Ιουλίου 2024, στo πλαίσιο της Ουγγρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Το Συμβούλιο απασχόλησαν η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, η νέα στρατηγική για την ανταγωνιστικότητα και η επίδραση, σε αυτή, της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο κ. Παναγίδης, στην παρέμβασή του σχετικά με την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν για το 2035, ανέφερε ότι θα εξαρτηθεί από το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκίνητων σε σχέση πάντοτε με τα συμβατικά αυτοκίνητα και την επέκταση του δικτύου υποδομών στην ΕΕ. Ανέφερε επίσης τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τους τομείς αυτούς, ενισχύοντας την προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όσον αφορά το θέμα της ανταγωνιστικότητας, ο κ. Παναγίδης τόνισε την ανάγκη όπως η ΕΕ να ξαναγίνει φιλική προς τις επιχειρήσεις. Να διαμορφώσει κατάλληλες πολιτικές, ώστε να γεφυρώσει το χάσμα από τους παγκοσμίους ανταγωνιστές μας ΗΠΑ και Κίνα, και να προωθήσει τον πράσινο και  ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας της.  

Η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στην ανταγωνιστικότητα των οικονομιών αναμένεται να είναι καταλυτική. Συνεπώς, η ΕΕ πρέπει να δράσει άμεσα, βοηθώντας τις επιχειρήσεις της, και δη τις Μικρομεσαίες (ΜμΕ), να εκμεταλλευτούν επιχειρησιακά τις δυνατότητες που προσφέρει.

(ΜΣ)