Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-07-2024 12:45

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Βασίλης Πάλμας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη

O Υπουργός Άμυνας κ. Βασίλης Πάλμας συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κυπριακή Δημοκρατία, ανήμερα της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν, μεταξύ άλλων, στη διμερή αμυντική και στρατιωτική μας συνεργασία, στην κατάσταση ασφάλειας στην Κυπριακή Δημοκρατία και στις ενέργειές μας για επίτευξη συνθηκών ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο. 

Ο κ. Πάλμας, αφού αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Κυβέρνηση για άρση του αδιεξόδου και επιστροφή στη διαδικασία των συνομιλιών, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ευχαρίστησε τον κ. Κεφαλογιάννη για τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας προς την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Ο κ. Κεφαλογιάννης, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όλους εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα την 20η Ιουλίου 1974, επιβεβαίωσε την άριστη και αδιατάρακτη συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου σε όλους τους τομείς, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

(ΓΣ/ΕΑθ)