Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-08-2024 10:49

Νέα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Κατάρτισης CYS για το Β' Εξάμηνο 2024 – Επενδύοντας στην Επαγγελματική Κατάρτιση μέσω της χρήσης των προτύπων

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS) ανακοινώνει τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματά του για το δεύτερο εξάμηνο του 2024, τα οποία επιδοτούνται από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ).

Ο CYS σχεδιάζει τα προγράμματα εκπαίδευσης με στόχο την κατάρτιση διεύθυνσης και προσωπικού των εταιρειών και Οργανισμών για τα διάφορα Ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα που τους ταιριάζουν ή απαιτείται να εφαρμόζουν. Η ανάγκη για αλλαγές και εκσυγχρονισμούς προϋποθέτει την υιοθέτηση πρωτοποριακών προσαρμογών, συχνά βάσει προτύπων που να ανταποκρίνονται στη δυναμική των καιρών και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της εποχής μας.

Τα προγράμματα του CYS στοχεύουν στην ενίσχυση και βελτίωση των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, προσφέροντας ευρύ φάσμα επιλογών σε σύγχρονα θέματα κατάρτισης με έμφαση στην τυποποίηση, τα πρότυπα και την ποιότητα γενικότερα.

Παράλληλα, με γνώμονα το όραμα του CYS, το ΚΕΚ διδάσκει για τα Ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών επιχειρήσεων, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας. Μέσω της εφαρμογής των προτύπων, προάγεται η συμμόρφωση με τις σύγχρονες προκλήσεις και απαιτήσεις της εποχής μας, ενισχύοντας την αξιοπιστία και την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών.

Τα θέματα που καλύπτονται στα εκπαιδευτικά προγράμματα αυτού του εξαμήνου περιλαμβάνουν:

  • Το Νέο Πρότυπο Διαπίστευσης Κλινικών Εργαστηρίων CYS EN ISO 15189:2022- Ανάλυση Απαιτήσεων
  • Αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο για την Ασφάλεια και την Ανθεκτικότητα ISO 22361:2022 - Από τη θεωρία στην πράξη
  • Διαχείριση Κρίσεων & Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης με Αναφορά στα Πρότυπα (Crisis and Emergency Management with reference to Standards)
  • Conformity Assessment for Ex Equipment acc. ATEX and IECEx
  • Ενεργειακοί Έλεγχοι σύμφωνα με την αναθεωρημένη δέσμη Ευρωπαϊκών προτύπων CYS EN 16247 (Μέρος 1, 2 και 3)
  • Corrosion of Steels. Prevention by using Cathodic Protection and/or Self Protecting Alloys. Steels for the Oil and Gas Industry and Other Harsh Conditions
  • Διαχείριση Κινδύνων στα Κλινικά Εργαστήρια – Η Εφαρμογή του Προτύπου CYS EN ISO 22367
  • Υπολογισμός Αβεβαιότητας Μετρήσεων και Επαλήθευση Μεθόδων στα Κλινικά Εργαστήρια
  • Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός και Υπηρεσίες – Η Χρήση των Προτύπων στις Διαδικασίες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον CYS για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα προγράμματα.

Επικοινωνία:
Τηλέφωνα: 22 411 411, 22 411 442
Email: training@cys.org.cy
Website: www.cys.οrg.cy

(ΕΑθ/ΝZ)