Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-08-2024 18:36

Ανακοίνωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε πλήρη συνεργασία με την Αστυνομία σε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών που βρίσκονται υπό τη Νομική Φροντίδα του Διευθυντή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Έχει ήδη ζητηθεί Έκθεση Γεγονότων ώστε να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες. Την ίδια ώρα βρισκόμαστε σε συνεχή συνεννόηση με την Αστυνομία για την ολοκλήρωση των ερευνών, ενώ λειτουργοί των ΥΚΕ βρίσκονται καθημερινά μαζί με τις ανήλικες.

Επιπρόσθετα, οι ΥΚΕ έχουν παραπέμψει την υπόθεση στο Σπίτι του Παιδιού έτσι ώστε να ακολουθηθούν οι ενδεδειγμένες διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης με τη δέουσα προσοχή και προστασία και στήριξη των παιδιών μέσα από τη διυπηρεσιακή και πολυθεματική διαχείριση που παρέχεται.

Ο χειρισμός και οι ενέργειες των ΥΚΕ στοχεύουν παράλληλα στη διαφύλαξη της διαδικασίας και στην προστασία των δικαιωμάτων των υπό αναφορά παιδιών, αλλά και ευρύτερα των παιδιών υπό τη Νομική Φροντίδα του Διευθυντή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας σε ότι αφορά στην έκθεση και στον στιγματισμό τους.

(ΜΣ/ΑΦ)