Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-08-2024 21:27

Δήλωση της Υφυπουργού Ευρωπαϊκών Θεμάτων πριν από την έναρξη του 18ου Εθνικού Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Κύπρου

Η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων κα Μαριλένα Ραουνά συμμετείχε σήμερα ως ομιλήτρια σε ανοικτή συζήτηση στο πλαίσιο της εναρκτήριας εκδήλωσης του 18ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Κύπρου, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, στη Λάρνακα. Στο συνέδριο συμμετείχαν περίπου 200 νέοι και νέες, κυρίως από την Κύπρο αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Προσερχόμενη στο συνέδριο, η κα Υφυπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ:

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ, συμμετέχοντας στο 18ο Εθνικό Συνέδριο του ΕΚΝ Κύπρου, σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Κύπρου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους διοργανωτές για την ευκαιρία να συμμετάσχω στη σημερινή εναρκτήρια εκδήλωση και να συζητήσω με τους νέους μας για ευρωπαϊκά θέματα, ιδιαίτερα ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) από την Κύπρο το πρώτο εξάμηνο του 2026. Το γεγονός ότι βλέπουμε τόσους νέους ανθρώπους να ασχολούνται με ευρωπαϊκά θέματα και να εκφράζουν τις ανησυχίες και το όραμά τους για το μέλλον είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα για όλους μας.

Ανυπομονώ να συζητήσω για τα θέματα που απασχολούν τους νέους και τις νέες μας, τις ανησυχίες αλλά και το όραμά τους για το μέλλον της ΕΕ. Οι νέοι μας αποτελούν το παρόν και το μέλλον της ΕΕ, το κοινό μας σπίτι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη τις φρέσκες ιδέες, την ενέργεια και τον ενθουσιασμό των νέων, και αυτά θα αξιοποιήσουμε και ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο ρόλος των νέων και η συμμετοχή τους στα κοινά ενισχύει τη δημοκρατία. Πιστεύουμε σε αυτό και ως Κυβέρνηση, για αυτό και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την ενίσχυσή του.

Συγχαίρω θερμά τους διοργανωτές για την εξαιρετική τους προσπάθεια και τη συνεχή τους δέσμευση να ενισχύουν τη φωνή της νεολαίας στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Ευχαριστώ εκ νέου για τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει μεταξύ μας εδώ και μερικούς μήνες και η οποία θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας.»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Υφυπουργός έστειλε το μήνυμα στους νέους ότι αποτελούν το μέλλον της ΕΕ, ότι έχουν και λόγο και ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών της, οι οποίες επηρεάζουν όλους του τομείς της καθημερινότητάς τους. Υπογράμμισε, τέλος, ότι η ΕΕ αποτελεί έναν χώρο ασφάλειας αλλά και ευκαιριών για τους νέους.

(ΑΣ/ΑΦ)