Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-08-2024 10:56

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στις Επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας

1. Εργασίες αφαίρεσης και επανεπίστρωσης υφιστάμενου οδοστρώματος στην Επαρχία Λευκωσίας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 2/9/2024 μέχρι και την Τετάρτη 4/9/2024, από τις 20:00 μέχρι τις 05:30 της επόμενης ημέρας, μέρος της Λεωφόρου Λουκή Ακρίτα και Ναυαρίνου, στον Άγιο Δομέτιο, από το ύψος του Υπουργείου Γεωργίας μέχρι το Πρατήριο Πετρελαιοειδών Πετρολίνα, για μήκος 650 μέτρα περίπου, θα είναι κλειστό λόγω εργασιώναφαίρεσης και επανεπίστρωσης του υφιστάμενου οδοστρώματος.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα υπάρχει κατάλληλη προσωρινή σήμανση για τη διοχέτευση της κυκλοφορίας ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί η οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

 

2. Eργασίες τοποθέτησης αντιθαμβωτικών παραπετασμάτων στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 2/9/2024 μέχρι και την Πέμπτη 5/9/2024, μεταξύ των ωρών 21:00 με 05:30 της επόμενης μέρας, θα διεξάγονται εργασίες τοποθέτησης αντιθαμβωτικών παραπετασμάτων στην κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Λευκωσίας, στο τμήμα Μονή-Σκαρίνου.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση προς Λευκωσία σε μήκος 500μ. περίπου και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα.

 

3. Εργασίες αναβάθμισης / επιδιόρθωσης της γέφυρας Καλαβασού στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι την περίοδο 9/9/2024-23/12/2024, στη γέφυρα Καλαβασού στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού παρά τη Χ.θ. 53+200, θα διεξάγονται εργασίες αναβάθμισης / επιδιόρθωσης της γέφυρας.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών οι δυο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση τη Λεμεσό σε μήκος 1 χλμ. περίπου θα είναι κλειστές για την κυκλοφορία. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, το οποίο θα λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση. Επίσης, η είσοδος προς τον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Λεμεσό από τον παλαιό δρόμο Λεμεσού-Λευκωσίας στον κόμβο Ζυγίου θα είναι κλειστή και η τροχαία κίνηση από τον παλαιό δρόμο προς τον αυτοκινητόδρομο θα διοχετεύεται μέσω του κόμβου Ακτής του Κυβερνήτη.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι θα παρουσιαστεί πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης, παρακαλείται το κοινό όπως προγραμματίζει έγκαιρα την διακίνηση του στον αυτοκινητόδρομο και εάν είναι δυνατό χρησιμοποιεί εναλλακτικές διαδρομές και οδεύσεις για τις μετακινήσεις του.

 

4. Εργασίες ποτίσματος στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου Λάρνακας-Αγίας Νάπας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 9/9/2024 μέχρι και την Πέμπτη 12/9/2024, καθημερινά μεταξύ των ωρών 08:30-16:00στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου Λάρνακας-Αγίας Νάπας θα εκτελούνται εργασίες ποτίσματος στην κεντρική νησίδα από το Τμήμα Δασών.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, στον αυτοκινητόδρομο από Ξυλοτύμπου μέχρι Ξυλοφάγου θα κλείνει τμηματικά η εφαπτόμενη λωρίδα κυκλοφορίας της κεντρικής νησίδας με κατεύθυνση προς Ξυλοφάγου για μήκος 1,5χλμ. κάθε φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

(ΑΣ/ΑΦ)