Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-08-2024 12:07

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Υπουργείου Υγείας για την κατάργηση όλων των μέτρων προστασίας κατά του COVID-19

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την πρόταση του Υπουργείου Υγείας για την κατάργηση των υφιστάμενων διαταγμάτων για την ασθένεια COVID-19.

Όπως ανέφερε με δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου, η πρόταση που κατατέθηκε και εγκρίθηκε προνοεί την κατάργηση όλων των μέτρων προστασίας κατά του COVID-19.

Συνοπτικά, τα μέτρα προστασίας που καταργούνται με το καταργητικό διάταγμα αφορούν:

• Στη χρήση προστατευτικής μάσκας στους οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές φροντίδας / φιλοξενίας ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων και στους χώρους νοσηλείας και εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

• Στην κατάργηση της υποχρέωσης και της ατομικής ευθύνης κάθε προσώπου για συμμόρφωση με τους Κανονισμούς των Διαταγμάτων για την ασθένεια COVID-19.

• Στην κατάργηση της ευθύνης των ιδιοκτητών ή/και διευθυντών ή/και διαχειριστών που έχουν υπό τον έλεγχό τους επιχείρηση ή/και υποστατικό ή/και οποιοδήποτε άλλο χώρο, όπου διεξάγεται οικονομική δραστηριότητα σε σχέση με αγαθά ή υπηρεσίες, για την τήρηση των Κανονισμών που προνοούνται στα Διατάγματα.

• Στην κατάργηση της υποχρέωσης των ιδιοκτητών ή/και διευθυντών ή/και διαχειριστών οίκων ευγηρίας, κλειστών δομών 24ωρης φροντίδας ατόμων με αναπηρίες, δομών και ξενώνων φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, για συμμόρφωση με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας για τη διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης (PCR) ή/και εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 για το προσωπικό και τους ενοίκους ή/και διαμένοντες στις προαναφερθείσες δομές.

• Στην κατάργηση των ανώτατων τιμών χρέωσης για τη διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης PCR, εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, τεστ αυτοδιαγνωστικού ελέγχου ανά συσκευασία των 5 τεστ και ανά τεμάχιο.

(ΔΚ/ΑΦ)