Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-09-2024 09:20

Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα θα συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα κα Μαριλένα Ραουνά μεταβαίνει σήμερα στη Βουδαπέστη, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 2-3 Σεπτεμβρίου.

Τo Άτυπο Συμβούλιο θα επικεντρωθεί σε δύο βασικές προτεραιότητες της Ουγγρικής Προεδρίας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ και την αντιμετώπιση των δημογραφικών προκλήσεων στην Ευρώπη. Στόχος είναι ο συντονισμός των συζητήσεων για τα θέματα αυτά στις διάφορες συνθέσεις του Συμβουλίου, καθώς και η προετοιμασία του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου στη Βουδαπέστη.

Στη συνεδρία της ολομέλειας, οι Υπουργοί θα συζητήσουν τρόπους ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και του σεβασμού του κράτους δικαίου. Ακολούθως, η Υφυπουργός θα συμμετάσχει σε ομάδα εργασίας με θέμα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ μέσω της αντιμετώπισης των ελλείψεων εργατικού δυναμικού και υπό το φως των δημογραφικών προκλήσεων. Το Συμβούλιο θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν οι δημογραφικές προκλήσεις και ο αντίκτυπός τους στην Ευρώπη.

Οι εργασίες του Άτυπου ΣΓΥ θα αρχίσουν σήμερα με δείπνο εργασίας με θέμα την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα, όπου θα συμμετάσχουν ως κύριοι ομιλητές και ομιλήτριες εκπρόσωποι διαφόρων ευρωπαϊκών φορέων ενδιαφέροντος.

(ΕΝ/ΑΣ)