Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-09-2024 20:24

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία των μεγάλων έργων στη χώρα μας, θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για οποιοδήποτε θέμα αφορά αυτό το στρατηγικής σημασίας έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή εγκαινίων αίθουσας του Πολιτιστικού Ομίλου Αγγλισίδων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς ποιες είναι οι διευκρινίσεις που ζητά η Κυβέρνηση και μετατέθηκε η συνάντηση για το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης για την επόμενη Τρίτη, είπε: «Ως διακυβέρνηση είμαστε αποκλειστικά υπόλογοι στον κυπριακό λαό.

Η οποιαδήποτε απόφαση λάβουμε θα εξυπηρετεί πρωτίστως τα συμφέροντα του κυπριακού λαού.

Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία των μεγάλων έργων στη χώρα μας, θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για οποιοδήποτε θέμα αφορά αυτό το στρατηγικής σημασίας έργο. Και είναι ακριβώς για αυτόν τον λόγο που αναλάβαμε εμείς πρωτοβουλία να γίνει αυτή η σύσκεψη στη Λευκωσία, στην παρουσία όλων, για να απαντηθεί και η τελευταία λεπτομέρεια.

Είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα του κυπριακού λαού, είμαστε υπόλογοι στον κυπριακό λαό, και ειδικότερα για τέτοια μεγάλα έργα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα και δεν υπάρχει ούτε πρόθεση από εμάς να υπάρχει η οποιαδήποτε ασάφεια. Άρα, γίνεται αυτή η σύσκεψη και ευελπιστώ να οδηγήσει σε τέτοια αποτελέσματα που να μας οδηγήσουν σε απόφαση, η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κυπριακού λαού.»

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι Δερυνειώτες μετέβησαν στα κατεχόμενα για επίσκεψη, και το κατοχικό καθεστώς τους κατηγόρησε ως τρομοκράτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Ήδη, το Υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε συγκεκριμένες ενέργειες για αυτές τις παράνομες ενέργειες από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος και μέσω της διπλωματικής οδού, πρωτίστως με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και με τα Ηνωμένα Έθνη, θα αντιμετωπίσουμε και αυτές τις προκλήσεις.»

(ΡΜ/ΕΑθ/ΑΣ)