Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-09-2024 09:37

Γεύσεις και χειροτεχνία της Κύπρου στην Προεδρική Κατοικία στο Τρόοδος

Φεστιβάλ με φιλανθρωπικό άρωμα

Η Προεδρική Κατοικία Τροόδους ανοίγει για πρώτη φορά τους κήπους της για το κοινό, αναδεικνύοντας σε ένα πανέμορφο ορεινό περιβάλλον τις μικρές επιχειρήσεις του τόπου μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξή της στην τοπική παραγωγή.

Το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος» διοργανώνεται για πρώτη φορά αύριο Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση και η έμπρακτη στήριξη παραδοσιακών και άλλων προϊόντων από μικρές επιχειρήσεις του τόπου μας, αναδεικνύοντας τον πλούτο των ανθρώπων της Κύπρου, όχι μόνο στους ντόπιους, αλλά και στους τουρίστες, όπως επίσης και στους Πρέσβεις, οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο, αλλά και στα μέλη του Συνδέσμου Γυναικών Διπλωματών και Συζύγων, οι οποίοι έχουν προσκληθεί.

Η εκδήλωση έχει επίσης και κοινωνική διάσταση, αφού μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις προϊόντων θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς στήριξης κέντρων παιδιών ή ηλικιωμένων της υπαίθρου.

Αυτός ο διττός χαρακτήρας της εκδήλωσης υπηρετεί και την προτεραιότητα που έχει θέσει εξαρχής η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη για την προαγωγή δράσεων που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη σε ολόκληρη την Κύπρο, πόλεις και χωριά.

Στόχος δεν είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων, αλλά να δημιουργηθούν οι ευκαιρίες μέσω όμορφων δράσεων, ώστε οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να προβάλουν τα προϊόντα τους σε μεγαλύτερο κοινό από όλη την Κύπρο σε εμβληματικούς χώρους, αλλά και να έρθουν σε επαφή με τεχνοκράτες υπουργείων και υπηρεσιών που είναι αρμόδιοι για τα διάφορα προγράμματα στήριξης, κρατικά και ευρωπαϊκά.

Θα γίνει δηλαδή προσπάθεια, ώστε οι μικρές επιχειρήσεις και όσοι ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, να μπορούν να εξασφαλίσουν κατά την εκδήλωση όλη την πληροφόρηση για τα εθνικά σχέδια ενίσχυσης ή για τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στο Τρόοδος θα βρίσκονται στις 7 Σεπτεμβρίου λειτουργοί από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

(ΝΓιαν/ΑΣ)