Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-09-2024 21:19

Επετειακή εκδήλωση για τα 60 χρόνια Εθνικής Φρουράς

Την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας επετειακή εκδήλωση, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), η οποία διοργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιου, του Υπουργού Άμυνας κ. Βασίλη Πάλμα και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα. Παρέστησαν επίσης υπουργοί, πρέσβεις και ακόλουθοι άμυνας ξένων χωρών, βουλευτές, εκπρόσωποι κρατικών υπηρεσιών και τοπικών αρχών, η ιεραρχία του ΓΕΕΦ, εν αποστρατεία αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που υπηρέτησαν στην Εθνική Φρουρά, καθώς και αντιπροσωπίες στελεχών και οπλιτών.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός Εθνικής Φρουράς.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Μελετίου και το πρόγραμμα της περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς, πλαισιωμένη από καταξιωμένους κύπριους καλλιτέχνες, καθώς και προβολή οπτικογραφημάτων (video) από την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της Εθνικής Φρουράς. Επιδόθηκαν επίσης αναμνηστικά σε ανθρώπους που υπήρξαν κομμάτι της ιστορίας της Εθνικής Φρουράς και ανθρώπους που μέσα από τα έργα και τις δράσεις τους τίμησαν και ανέδειξαν το έργο της.

(ΝΓιαν/ΑΦ)