Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-09-2024 11:32

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας αναφορικά με τη διεξαγωγή της Αεροναυτικής Άσκησης «EUNOMIA 5 – 2024»

Στο πλαίσιο της Τετραμερούς Πρωτοβουλίας Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας, η οποία έχει ως στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας, διεξάγεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η αεροναυτική Άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ».

Η άσκηση «EUNOMIA 5 – 2024» συντονίζεται από την Ελλάδα και θα διεξαχθεί στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου από τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2024.

Σκοπό της άσκησης αποτελεί η βελτίωση της αμοιβαίας κατανόησης και επιχειρησιακής διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών αεροναυτικών δυνάμεων.

Η συνεργασία των τεσσάρων χωρών καταδεικνύει τη συλλογική πρόθεση και δέσμευση για εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS) και του Εθιμικού Διεθνούς Δικαίου.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα πραγματοποιηθούν ναυτικά και αεροπορικά γυμνάσια και θα εξεταστούν αντικείμενα θαλάσσιας απαγόρευσης, αντιαεροπορικών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων επιφανείας και ανθυποβρυχιακού πολέμου, επιχειρήσεων ενάντια σε ασύμμετρες απειλές, επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, καθώς επίσης το τακτικό σκέλος επιχειρήσεων εκκένωσης αμάχων και άσκηση κυβερνοπολέμου.

(ΑΣ/ΑΦ)