Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-10-2018 08:33

Επίσημη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κύπρο στις 25 και 26 Οκτωβρίου

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, φθάνει στην Κύπρο το πρωί της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου 2018, για επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή.

Το πρωί της Πέμπτης, οι δύο Υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Υπουργείο Γεωργίας, ενώ στη συνέχεια οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα παρακαθίσουν σε διαβουλεύσεις. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθεί ο ρόλος του αγροτικού τομέα στην αντιμετώπιση της ερημοποίησης καθώς και μέτρα προσαρμογής των γεωργικών καλλιεργειών στην κλιματική αλλαγή. Θα συζητηθεί επίσης το παραεμπόριο της κυπριακής πατάτας στην αγορά της Ελλάδας και η εφαρμογή της Συμφωνίας για τις μεταδοτικές σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες.   

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τον κ. Κώστα Καδή, θα επισκεφτεί βιοτεχνίες παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στον Αγρό καθώς και κτηνοτροφική Μονάδα και Τυροκομείο στην Αθηένου. Πριν την αναχώρησή του από την Κύπρο το απόγευμα της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου 2018, ο κ. Αραχωβίτης θα ξεναγηθεί στο Μουσείο Κουμανταρίας στην Ζωοπηγή (Ορεινή Λεμεσού).

(ΜΑΚ)