Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-09-2024 12:18

Ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Τα όσα διαδραματίστηκαν χθες βράδυ για άλλη μια φορά πριν από τον αγώνα μεταξύ Απόλλωνα-ΑΕΛ, στη Λεμεσό, είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα. Η Κυβέρνηση εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα επεισόδια και τον τραυματισμό των τριών αστυνομικών, καθώς και τη συμπαράστασή της στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι επιβεβαιώθηκαν οι προβληματισμοί που είχε θέσει ενώπιον της ηγεσίας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) στην αρχή του καλοκαιριού, με συγκεκριμένο τρόπο και οδικό χάρτη προς αντιμετώπιση της κατάστασης.

Δυστυχώς, η ηγεσία της ΚΟΠ για ακόμη μια φορά αγνόησε τις ανησυχίες και την αναγκαιότητα λήψης προληπτικών μέτρων, αφού η κείμενη νομοθεσία καθιστά υπεύθυνη την ΚΟΠ για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος.

Σημειώνεται συγκεκριμένα για τον ψεσινό αγώνα ότι η Αστυνομία, με επιστολή της ημερομηνίας 12/09/24, προειδοποίησε την ΚΟΠ για πληροφορίες που είχε στην διάθεσή της και τους κίνδυνους που ελλόχευαν λόγω του ντέρμπι Απόλλων-ΑΕΛ στη Λεμεσό και της πορείας διαμαρτυρίας των οπαδών της Ομόνοιας 29 Μαΐου την ίδια ώρα στην πόλη. Η διοίκηση της ΚΟΠ, ωστόσο, ενώ είχε στην διάθεσή της τα απαραίτητα μέσα, όπως αλλαγή ώρας διεξαγωγής του αγώνα, ή απαγόρευση μετακίνησης οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας, ή διεξαγωγής του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, ή ακόμα και αναβολή του παιγνιδιού, αρκέστηκε σε μια γενικόλογη επιστολή με χλιαρές νουθεσίες προς τα εμπλεκόμενα σωματεία.

Θα πρέπει επιτέλους η ηγεσία της ΚΟΠ να σταματήσει να κρύβεται, να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που της αναλογούν και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, εφαρμόζοντας αυστηρά τις πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας.

(ΑΦ/ΜΣ)