Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-09-2024 14:00

Έκδοση Ενημερωτικού Δελτίου από το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος

Το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος ανακοινώνει με ικανοποίηση την ολοκλήρωση του πρώτου ηλεκτρονικού Ενημερωτικού Δελτίου, με τίτλο «περί Περιβάλλοντος». Παρόλο που η απόφαση για την έκδοση του δελτίου λήφθηκε πρόσφατα, κρίναμε απαραίτητο να καλύψουμε και τους πρώτους μήνες δραστηριοποίησης του Γραφείου και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, κας Αντωνίας Θεοδοσίου, από τον διορισμό της τον Ιανουάριο του 2024 έως και τον Ιούνιο του 2024. Στη συνέχεια, το Δελτίο θα εκδίδεται σε τακτική τετραμηνιαία βάση, με το επόμενο τεύχος να εκδίδεται για το διάστημα Ιουλίου-Οκτωβρίου 2024.

Ευελπιστούμε ότι αυτή η μορφή ενημέρωσης θα αποδειχθεί ένα πολύτιμο εργαλείο ώστε οι πολίτες να γνωρίσουν καλύτερα τις αρμοδιότητες και το έργο του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο στρατηγικής μας για την προώθηση της διαφάνειας και την ευαισθητοποίηση του κοινού για ποικίλα θέματα που αφορούν το φυσικό, κτιστό και άυλο περιβάλλον. Στο παρόν στάδιο, επικεντρωνόμαστε στην ενημέρωση για τις κύριες δράσεις μας και την παροχή ειδήσεων και πληροφοριών σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα. Κατανοούμε, ωστόσο, τη σπουδαιότητα της αμφίδρομης επαφής και γι’ αυτό στοχεύουμε, σε μεταγενέστερο στάδιο, να αναπτύξουμε διαύλους αμεσότερης επικοινωνίας, και άλλων εργαλείων που θα διευκολύνουν την αλληλεπίδραση με τους πολίτες και τον γόνιμο διάλογο.

Το πρώτο τεύχος εστιάζει στις βασικές δράσεις του Γραφείου για την περίοδο, και σε σημαντικές εξελίξεις που αφορούν την ψήφιση νέων Κανονισμών και Οδηγιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, περιλαμβάνει συνεντεύξεις της Επιτρόπου, και άλλα ενδιαφέροντα θέματα. Τα επόμενα τεύχη θα εμπλουτιστούν με ευρύτερα ζητήματα περιβαλλοντικής πολιτικής και νομοθεσίας, καθώς και με πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα συμπεριλαμβάνονται, επίσης, ειδικά άρθρα από τις Λειτουργούς του Γραφείου, είτε βάσει επικαιρότητας είτε άλλων θεμάτων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους πολίτες.

Το δελτίο «περί Περιβάλλοντος» δεν θα είναι στατικό, αλλά δυναμικό και επίκαιρο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις δραστηριότητες του Γραφείου μας, συνεπώς τόσο το περιεχόμενο όσο και η συχνότητα έκδοσής του θα αξιολογούνται τακτικά.

Το δελτίο είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μας και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ σύντομα θα εξετάσουμε και τη δυνατότητα εγγραφής για αποστολή του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ελπίζουμε ότι οι πολίτες θα αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία, που στόχο έχει όχι μόνο την έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και την προώθηση της διαφάνειας σχετικά με τις δράσεις του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Καλή ανάγνωση!

(ΑΣΠ)