Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-09-2024 18:27

Συνάντηση της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα με την Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων

Θέματα που άπτονται της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και της στήριξης των ευάλωτων ατόμων συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων κα Μαριλένα Ραουνά με την Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους.

Η κα Ραουνά αναφέρθηκε στις διεργασίες προετοιμασίας για την ανάληψη της Προεδρίας, οι οποίες προχωρούν με έντονους ρυθμούς, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2025 αρχίζει το Τρίο Προεδρίας. Επεσήμανε ότι θα εντατικοποιηθούν οι διαβουλεύσεις για την προετοιμασία του εθνικού προγράμματος προτεραιοτήτων, το οποίο θα ανακοινωθεί το Δεκέμβριο του 2025.

Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση των θεμάτων που αφορούν στην ανθρωπιστική πτυχή της στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως είναι οι εγκλωβισμένοι και επανεγκατασταθέντες στα κατεχόμενα χωριά μας, στα οποία παραμένουν παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα, καθώς και τα παιδιά των αγνοουμένων και των πεσόντων, για τα οποία διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συμμετοχής τους στις διεργασίες της Κυπριακής Προεδρίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάγησαν απόψεις για εισηγήσεις και συμφωνήθηκαν ενέργειες για συνέχιση της συνεργασίας για στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

(ΝΓιαν/ΑΣ)