Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-09-2024 18:58

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα προς τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών

Γεύμα με τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας θα έχει σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, συνεχίζοντας τις επαφές του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επαναλάβει την ετοιμότητα του για επανέναρξη των συνομιλιών άμεσα και την προσήλωσή του στο πλαίσιο που καθορίζουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Θα ενημερώσει, επίσης, για την πρόσφατη συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα (ΓΓ) των Ηνωμένων Εθνών και για την πρωτοβουλία του ΓΓ για σύγκληση κοινής συνάντησης, πρωτοβουλία που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ελληνοκυπριακή πλευρά χαιρετίζουν αλλά και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προς ενίσχυσή της.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά, ενώ το βράδυ θα παραστεί και θα μιλήσει σε δείπνο που παραθέτει προς τιμή του η ομογένεια.

(ΡΜ/ΑΦ/ΑΣ)