Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-10-2024 13:27

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νέο Σχέδιο Χορηγιών για Ηλιακά Συστήματα Παραγωγής Ζεστού Νερού σε Κατοικίες 2024

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα, κατόπιν πρότασης του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργου Παπαναστασίου, το νέο «Σχέδιο Χορηγιών για Ηλιακά Συστήματα Παραγωγής Ζεστού Νερού σε Κατοικίες 2024».

Το εν λόγω Σχέδιο Χορηγιών, που θα εφαρμοστεί από το Ταμείο ΑΠΕ και ΕΞ.Ε, προνοεί για επιχορήγηση εγκατάστασης ή αντικατάστασης ολοκληρωμένων συστημάτων θέρμανσης νερού (κύλινδρος ζεστού νερού και πλαίσια), των οποίων ο εξοπλισμός πληροί ελάχιστα τεχνικά κριτήρια.

Οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να γίνουν από συμμετέχοντες πιστοποιημένους εγκαταστάτες, από τον «Κατάλογο Συμμετεχόντων Εγκαταστατών» και ο εξοπλισμός που θα εγκατασταθεί πρέπει να περιλαμβάνεται στον «Κατάλογο Επιλέξιμου Εξοπλισμού», ο οποίος προεγκρίνεται και κωδικοποιείται. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται οι αιτητές κατά την υλοποίηση της επένδυσης και περιορίζεται ο κίνδυνος απόρριψης αίτησης λόγω μη επιλεξιμότητας εξοπλισμού. Με την έγκριση του Σχεδίου θα ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής στους σχετικούς καταλόγους.

Η υποβολή αιτήσεων αναμένεται να ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα από την Επιτροπή Διαχείρισης του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞ.Ε.

Το ποσό χορηγίας ανά αίτηση/κατοικία ανέρχεται:

‒ Κατηγορία Η1 – Γενική Κατηγορία: €500 / Αύξηση σε €900 για κατοικίες που εμπίπτουν στις Ορεινές Περιοχές.

‒ Κατηγορία Η2 – Ευάλωτα Νοικοκυριά: €900.

Το Σχέδιο έχει προϋπολογισμό ένα εκατομμύριο ευρώ και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 20.12.2024 ή μέχρι την οριστική υποβολή 1.500 αιτήσεων, όποιο από τα δύο επισυμβεί πρώτο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το Σχέδιο Χορηγιών, αλλά και να υποβάλουν Αίτηση, όταν ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων, μέσω της ιστοσελίδας του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞ.Ε.

(ΑΦ/ΝΓιαν)