Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-10-2024 13:03

Άρχισε σήμερα το 9ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας

Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε σήμερα, στις 10 το πρωί, το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας 2024 (Nicosia Book Fest), η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου στην Κύπρο. 

Δεκάδες φίλοι του βιβλίου, αλλά και νέοι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα αγαπημένα τους βιβλία, καθώς και να απολαύσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά άλλα. 

Το ενδιαφέρον του κοινού προσελκύει, μεταξύ άλλων, και το περίπτερο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), όπου οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν Κύπριους καλλιτέχνες μέσα από τα έργα και τις ιστορίες τους, όπως καταγράφονται στις δύο μοναδικές σειρές ντοκιμαντέρ παραγωγής ΓΤΠ «Penna» και «Art in the city». 

Σημειώνεται πως φέτος το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη λογοτεχνία και τον πολιτισμό της Λατινικής Αμερικής, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν και να προμηθευτούν παραδοσιακά προϊόντα των χωρών, αλλά και βιβλία συγγραφέων από τη Λατινική Αμερική. 

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας διοργανώνει το Ινστιτούτο Ερευνών «Προμηθέας» με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού και του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, καθώς και τη φιλοξενία του Δήμου Στροβόλου. 

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι αύριο Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 10 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

(ΓΣ/ΝΖ)