Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-10-2024 14:29

Γραπτή Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Πρωθυπουργό της Ιταλίας και τον Βασιλιά της Ιορδανίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης πραγματοποίησε τετραμερή συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ursula von der Leyen, την Πρωθυπουργό της Ιταλίας κα Giorgia Meloni και τον Βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah II bin Al-Hussein, με βασικό θέμα συζήτησης τη Συρία. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό χώρες της περιοχής όπως την Κύπρο, αλλά και άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό υπό το φως και των πρόσφατων εξελίξεων στην περιοχή μας. 

Οι ηγέτες συζήτησαν τρόπους στήριξης των εθελοντικών επιστροφών Σύρων στη Συρία, μέσα από τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών στο πλαίσιο ενός ισχυρού  σχεδίου Αρχικής Αποκατάστασης. 

Οι ηγέτες τόνισαν σε αυτό το πλαίσιο και την επιτακτική ανάγκη να διεξαχθεί μια δομημένη συζήτηση σε επίπεδο ΕΕ για καθορισμό κοινών πολιτικών και ενεργειών.

(ΕΑθ/ΝΖ/ΑΦ)