Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-10-2024 12:30

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Ευρωπαϊκή εκδήλωση σταδιοδρομίας "Find Your Career in Europe"

Μια μοναδική ευκαιρία θα έχουν όσοι αναζητούν εργασία και επισκεφθούν την έκθεση σταδιοδρομίας "Find Your Career in Europe 2024" την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, στη Λευκωσία. Αντιπρόσωποι από γραφεία εργασίας από εννέα χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), μαζί με εκπρόσωπους εταιρειών, θα παρουσιάσουν εκατοντάδες ανοικτές θέσεις εργασίας σε διάφορους κλάδους.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το EURES Cyprus και είναι αφιερωμένη στα 30 χρόνια λειτουργίας του ευρωπαϊκού δικτύου EURES, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, τα γραφεία εργασίας της Γερμανίας, Τσεχίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Μάλτας, Πολωνίας, Σλοβακίας, Σουηδίας και Ολλανδίας θα ενημερώσουν για ευκαιρίες εργασίας στους τομείς HORECA, μεταφορών, τεχνολογίας, επικοινωνιών, μηχανικής και υγείας, ενώ θα προβληθούν και προγράμματα κινητικότητας επιχορηγούμενα από την ΕΕ.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους και όλες όσοι επιθυμούν να εξερευνήσουν ευκαιρίες εργασίας στην Ευρώπη και να γνωρίσουν τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας άλλων χωρών. Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να:

  • Συμμετάσχουν σε εργαστήρια και σεμινάρια που αφορούν στην προετοιμασία για εργασία στο εξωτερικό. (δηλώσεις συμμετοχής εδώ).
  • Δικτυωθούν με επαγγελματίες και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διοργανώνονται από το ΚΕΠΑ τα πιο κάτω εργαστήρια:

Εργαστήριο 1: Εργαλεία Καριέρας

Ώρα: 11:00-13:00

Στο πρώτο εργαστήριο της ημέρας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την πλατφόρμα Europass, να μάθουν πώς να δημιουργήσουν ένα επαγγελματικό Europass Βιογραφικό και μία ολοκληρωμένη Συνοδευτική Επιστολή. Το εργαστήριο θα εστιάσει επίσης σε τεχνικές επιτυχημένων συνεντεύξεων, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές για την παρουσία στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας.

 

Εργαστήριο 2: Οριζόντιες Δεξιότητες

Ώρα: 14:00-16:00

Στο δεύτερο εργαστήριο της ημέρας οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να ενισχύσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την επαγγελματική τους επιτυχία, όπως η αποτελεσματική επικοινωνία, η οργάνωση και η διαχείριση χρόνου, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα, καθώς και η ομαδικότητα και η επίλυση προβλημάτων.

Γλώσσα εργαστηρίων: Ελληνικά.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Ημερομηνία: 15 Οκτωβρίου 2024.

Ώρα: 10:00-18:00.

Τοποθεσία: Royal Hall, Λευκωσία, Κύπρος.

Διοργανωτής: Τμήμα Εργασίας, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και γραφείο EURES Cyprus.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επισκεφτούν τις ενημερωτικές σελίδες σε Facebook και Instagram, να τηλεφωνήσουν στο 22400820 ή να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση akafouros@dl.mlsi.gov.cy.

(ΑΣ/ΑΦ)