Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-10-2024 12:43

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού σε συνέντευξη Τύπου του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Παλαίμαχων Λευκωσίας

Με μεγάλη χαρά και τιμή παρευρίσκομαι σήμερα μαζί σας, για την έναρξη του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Παλαίμαχων Λευκωσίας, αφιερωμένη στην καταπολέμηση των ναρκωτικών. Το 20ο ετήσιο τουρνουά Ποδοσφαίρου Παλαίμαχων ΟΠΑΠ, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Αντιναρκωτικό Σύνδεσμο και με την ευγενή υποστήριξη του ΟΠΑΠ Κύπρου και του Δήμου Στροβόλου, επιβεβαιώνει πως όταν ενώνονται οι δυνάμεις μας μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά αποτελέσματα.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στις ομάδες των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών από τις ομάδες της Λευκωσίας, στον ΑΠΟΕΛ, στην Ομόνοια και στον Ολυμπιακό, που συμμετέχουν με το πάθος και το ήθος που χαρακτηρίζει τόσο το άθλημα όσο και τους αθλητές τους. Το ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι, αλλά ένα μέσο προώθησης αξιών, όπως η ομαδικότητα, η πειθαρχία και η προσπάθεια, που μπορούν να λειτουργήσουν ως ασπίδα ενάντια στις εξαρτήσεις.

Ο αθλητισμός παραμένει σημαντικός παράγοντας για την αποτροπή των νέων μας από εξαρτητικές συμπεριφορές, ενισχύοντας το σωματικό σθένος, τις ψυχικές λειτουργίες και την κοινωνική συμμετοχή. Η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, αλλά και γενικότερα με τον αθλητισμό όχι μόνο προάγει την υγεία, αλλά δημιουργεί και ένα περιβάλλον, όπου οι νέοι και οι νέες μας μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες, να κοινωνικοποιηθούν και να χτίσουν μια ζωή μακριά από εξαρτήσεις.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο να υπενθυμίζουμε στη νεολαία μας ότι μπορούν να ζήσουν μια ζωή ελεύθερη από εξαρτήσεις και να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Με την κατάλληλη καθοδήγηση και υποστήριξη μπορούν να οικοδομήσουν ένα μέλλον υγιές, δημιουργικό και ωφέλιμο για την κοινωνία.

Το Υπουργείο Υγείας στέκεται πάντα δίπλα σε πρωτοβουλίες που προάγουν την υγεία και την ευημερία της κοινωνίας μας. Γι’ αυτό, στηρίζουμε και φέτος το ετήσιο τουρνουά Ποδοσφαίρου Παλαίμαχων ΟΠΑΠ. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας έχει διασφαλίσει την παρουσία στελεχωμένου ασθενοφόρου για την κάλυψη των αναγκών της εκδήλωσης, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. Η υποστήριξή μας αυτή αποτελεί μια μικρή ένδειξη της δέσμευσής μας στην προστασία και τη φροντίδα των πολιτών.

Η σημερινή διοργάνωση υπενθυμίζει ότι με τις πράξεις μας μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για την πρόληψη των εξαρτήσεων, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με όλους τους φορείς που αγωνίζονται για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον.

Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τους αθλητές και όλους τους συμμετέχοντες για τη συμβολή τους σε αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο τουρνουά και είμαι βέβαιος ότι η σημερινή ημέρα θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους μας.

(ΔΚ/ΑΦ)