Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-10-2024 13:43

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη του εγκλήματος μέσω περιβαλλοντικού σχεδιασμού»

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου, 2024, ώρα 09:00-13:00

Η ημερίδα θα γίνει στο αμφιθέατρο της CYTA στο Στρόβολο, Λευκωσία και είναι ανοικτή προς όλους τους ενδιαφερόμενους με ελεύθερη είσοδο.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για τα Ευρωπαϊκά και τα Διεθνή πρότυπα για την διαχείριση της πρόληψης του εγκλήματος μέσω του περιβαλλοντικού και του αστικού σχεδιασμού. Τα εν λόγω πρότυπα μπορούν να εφαρμοστούν εθνικά, περιφερειακά αλλά και τοπικά, σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσης τεκμηριωμένων μέτρων σχεδιασμού και διαχείρισης για την ασφάλεια των δημόσιων χώρων καθώς και την πρόβλεψη πιθανών ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων.

Προσκεκλημένος εισηγητής στην ημερίδα θα είναι ο Διευθυντής του Παγκόσμιου συνδέσμου για το CPTED και Ιδρυτής του DSP-groep κ. Paul Van Soomeren, Συντονιστής της ομάδας εργασίας CEN/TC 325/WG1 που εκπονεί τα πρότυπα για την πρόληψη εγκλήματος μέσω περιβαλλοντικού σχεδιασμού. Στην παρουσίαση που θα γίνει θα αναφερθεί το περιεχόμενο του Διεθνές προτύπου ISO 22341, καθώς επίσης και των Ευρωπαϊκών προτύπων CEN/EN 14383-1και CEN/TS 14383-2:2022, το οποίο δοκιμάστηκε στην πράξη σε 5 διαφορετικές Ευρωπαϊκές πόλεις μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος Secu4All.

Παράλληλα, στην ημερίδα, ο υπεύθυνος του γραφείου πρόληψης του εγκλήματος κ. Βύρων Βύρωνος θα παρουσιάσει τις δράσεις της Αστυνομίας Κύπρου για την πρόληψη του εγκλήματός, ενώ η ενότητα για τις πραγματικότητες του τοπικού δομημένου περιβάλλοντος από αρχιτεκτονικής πλευράς θα καλυφθεί από τον Επικεφαλής του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick δρ Βύρωνα Ιωάννου και την Αρχιτέκτονα κα Ελεονώρα Χριστίνα Χατζηγεωργίου.

Στην ημερίδα έχει προσκληθεί ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας κ. Θεμιστός Αρναούτης καθώς και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Μάριος Χαρτσιώτης για να απευθύνει χαιρετισμό. Επίσης, χαιρετισμό της ημερίδας θα απευθύνει ο Δήμαρχός Στροβόλου κ. Σταύρος Σταυρινίδης.

Η ημερίδα ενδιαφέρει Δημοτικές Αρχές, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Σώματα Ασφαλείας, Αρχιτέκτονες, Πολεοδόμους, Μηχανικούς, Επιχειρήσεις, Οργανωμένα Σύνολα, Κοινωνικούς Εταίρους, Κοινοτάρχες, Πολίτες κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ

(ΝΓιαν/ΑΣ)