Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-10-2024 15:18

Η Σχολή Δικαστών Κύπρου ολοκλήρωσε το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τους Νέους Κανονισμούς Πολιτικής Δικονομίας με θέμα «Προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζονται κατά τον πρώτο χρόνο της εφαρμογής τους»

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 15 Οκτωβρίου 2024 το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τους Νέους Κανονισμούς Πολιτικής Δικονομίας με θέμα «Προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζονται κατά τον πρώτο χρόνο της εφαρμογής τους». Το σεμινάριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ακαδημία της Νομικής Υπηρεσίας και τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, διεξήχθη υβριδικά υπό τη μορφή συζήτησης πάνελ (panel discussion) και το παρακολούθησαν δικαστές, μέλη της Νομικής Υπηρεσίας, δικηγόροι και πρωτοκολλητές.

Ομιλητές στο πάνελ ήταν Μέλη της Επιτροπής Κανονισμών Πολιτικής Δικονομίας, η κα Γεωργία Κορφιώτη, Πρόεδρος Επαρχιακού Δικαστηρίου, η Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κα Θεανώ Μαυρομουστάκη, οι δικηγόροι κ. Μάρκος Δράκος, κ. Άγις Γεωργιάδης και ο δρ Αχιλλεύς Αιμιλιανίδης. Τη συζήτηση συντόνιζε ο πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τέως Διευθυντής της Σχολής Δικαστών Κύπρου κ. Γιώργος Ερωτοκρίτου.

Οι ομιλητές εστίασαν κυρίως στις διαδικαστικές δυσκολίες που έχουν προκύψει ή επισημανθεί από την έναρξη ισχύος των Κανονισμών την 1η Σεπτεμβρίου 2023, και αναζήτησαν λύσεις για την αποδοτικότερη εφαρμογή τους. Το σεμινάριο αποτέλεσε εξαιρετική ευκαιρία για την ανταλλαγή απόψεων και την παρουσίαση πρακτικών λύσεων στις δυσκολίες που αναφύονται από την εφαρμογή των νέων Κανονισμών, προσφέροντας στους συμμετέχοντες σημαντικές γνώσεις και πρακτικές συμβουλές για την αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους.

Καλωσόρισμα απηύθυνε κατά την έναρξη του σεμιναρίου η Διευθύντρια της Σχολής Δικαστών κα Ρέα Λιμνατίτου. Στην αποφώνηση, ο κ. Γιασεμή Ν. Γιασεμή, Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Κανονισμών Πολιτικής Δικονομίας, αναφέρθηκε στη σημασία της ορθής εφαρμογής των Κανονισμών και στην ανάγκη συνεχούς ανατροφοδότησης για τη βελτίωσή τους.

Το Σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο χρηματοδότησης της Σχολής Δικαστών από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

   

(ΕΑθ/NZ)