Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-10-2024 15:43

Φιλοξενία της Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης ISO/TC 67 – Oil and gas industries including lower carbon energy

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) φιλοξένησε με επιτυχία τη 44η Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης ISO/TC 67 – Oil and gas industries including lower carbon energy, που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2024 στη Λεμεσό. Η συνεδρίαση συγκέντρωσε εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι συζήτησαν κρίσιμα θέματα που αφορούν την τυποποίηση στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, με έμφαση και στις ενεργειακές λύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Ο CYS συνέβαλε καθοριστικά για την επιτυχή διεξαγωγή της συνεδρίασης της ISO/TC 67, προσφέροντας την απαραίτητη υποστήριξη, τόσο με προσωπικό του Οργανισμού όσο υλικοτεχνικά. 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά, 94 εκπρόσωποι από χώρες-κλειδιά της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Ρωσία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Νορβηγία, το Ηνωμένο βασίλειο, το Κουβέιτ, το Κατάρ και η Αυστραλία, καθώς και σημαντικοί παίκτες όπως η Αργεντινή, η Κίνα, η Κορέα, η Ιαπωνία, η Γερμανία και άλλες χώρες. Η συνεδρίαση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας και την προώθηση της καινοτομίας στην παγκόσμια ενεργειακή βιομηχανία. Τα θέματα τυποποίησης που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να συμβάλλουν στη βελτίωση των προτύπων που διέπουν τον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενεργειακή μετάβαση.

Η διαχρονική συμμετοχή του CYS με αντιπροσωπεία στις εργασίες της ISO/TC 67, υπογραμμίζει τη δέσμευσή του Οργανισμού στη διαμόρφωση διεθνών προτύπων για τον τομέα, ενώ αποφέρει και πολλαπλά οφέλη για την Κύπρο, καθώς ενισχύει την παρουσία της χώρας μας στη διεθνή σκηνή της τυποποίησης. 

Η συνεδρίαση τελούσε υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργου Παπαναστασίου και χορηγοί της φιλοξενίας ήταν η Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ), το Τμήμα Δημοσίων Έργων και η VTT Vasiliko Ltd. 

(NZ/ΑΣ)