Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-02-2018 08:57

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 06.00 της 27ης Φεβρουαρίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 28ης Φεβρουαρίου 2018, ανταποκρίθηκε σε 21 κλήσεις για βοήθεια, 14 πυρκαγιές, 6 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

Η ώρα 19.10 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε 2 μεμονωμένες εξοχικές κατοικίες παρά το χωριό Τόχνη, στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με 3 πυροσβεστικά οχήματα και η ώρα 20.30 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Κατά την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον χώρο, διαπιστώθηκε ότι η πρώτη κατοικία καιγόταν ολοσχερώς, ενώ στη δεύτερη κατοικία, η οποία βρισκόταν 30μ., η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη. Για την κατάσβεση των πυρκαγιών έγινε χρήση αριθμού αναπνευστικών συσκευών και χρήση τυλικτήρων νερού από τα βυτία των οχημάτων. Από την πυρκαγιά υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές στην πρώτη κατοικία, ενώ στη δεύτερη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατάφερε να περιορίσει την πυρκαγιά σε ένα δωμάτιο. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 04.30 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε 5 ισόγεια καταστήματα στη λεωφ. Νησί στην Αγιά Νάπα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου «Λοχία Αδάμου Αδάμου» με 4 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 06.22. Για την κατάσβεση της πυρκαγιά, χρησιμοποιήθηκε αριθμός αναπνευστικών συσκευών και τυλικτήρες νερού από τα βυτία των πυροσβεστικών οχημάτων. Από την πυρκαγιά, υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές τα 3 ισόγεια καταστήματα, τόσο τα ίδια όσο και εξοπλισμός τους, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν τα άλλα 2. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

----------------------------
ΕΑ/ΕΙ