Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-12-2018 12:44

Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στη χριστουγεννιάτικη φιέστα του Συνδέσμου Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία

Ευχαριστώ για την πρόσκληση σας να χαιρετίσω την όμορφη αυτή εκδήλωση που διοργανώνεται επ’ ευκαιρίας των ημερών των Χριστουγέννων δίνοντας μας την ευκαιρία, αγαπητοί φίλοι εθελοντές, να ανταλλάξουμε ευχές και να μοιραστούμε ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.

Επιτρέψτε μου αρχικά να σας συγχαρώ κύριε Μάρκου, Πρόεδρε του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία για την πολύ σημαντική δράση σας και να σας ευχηθώ να είστε πάντοτε γερός και δυνατός, αλλά  ταυτόχρονα να  συγχαρώ και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για την πολύχρονη εθελοντική τους προσφορά και την στήριξη που προσφέρουν στα άτομα με αναπηρίες και στις οικογένειες τους.

Η δράση του Συνδέσμου σας αποδεικνύει ότι εδώ και χρόνια, η προσφορά των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων  στη Κύπρο έχει διαφοροποιηθεί από την αρχική της μορφή, αυτή της φιλανθρωπίας και έχει μετατραπεί σε ένα οργανωμένο σύστημα κοινωνικής προσφοράς που η συμβολή του στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο καθώς και στην επίτευξη υψηλότερου επίπεδου διαβίωσης για όλους τους πολίτες είναι αδιαμφισβήτητα πολύ σημαντική.

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προσεγγίζει τους οργανωμένους εθελοντές της Κύπρου ως συνεργάτες, που όλοι μαζί υπηρετούμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ως Υπουργείο αναπτύξει μια ιδιαίτερη συνεργασία με τον δικό σας Σύνδεσμο στον οποίο μπορούμε να βασιστούμε για κάλυψη σημαντικών κοινωνικών αναγκών που εντοπίζονται.

Η πολιτική του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον τομέα της μέριμνας και φροντίδας ατόμων με αναπηρίες στηρίζεται στις αρχές της διασφάλισης της ισότητας των ευκαιριών, της ίσης μεταχείρισης και της καταπολέμησης των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρίες, της διασφάλισης του δικαιώματός τους για ανεξάρτητη διαβίωση και για πλήρη ένταξη τους στην κοινωνική ζωή του τόπου.

Αποτελεί φιλοσοφία και πεποίθησή μας ότι τα άτομα με αναπηρίες έχουν δυνατότητες για δημιουργία και προσφορά, φτάνει να τους παραχωρηθούν τα απαραίτητα εφόδια και φυσικά η ευκαιρία που τους αξίζει, για να αξιοποιήσουν και να αναπτύξουν αυτές τις δυνατότητες. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση σε κατάλληλες υπηρεσίες και εξειδικευμένες δομές απασχόλησης και φροντίδας.

Ταυτόχρονα μέσα από τις κρατικές ενισχύσεις που δίνονται στα πλαίσια εξειδικευμένων Σχεδίων, τα προγράμματα αυτά ενισχύονται οικονομικά έτσι ώστε να μπορούν να καλύπτουν λειτουργικές και άλλες ανάγκες. Στα πλαίσια αυτά ο Σύνδεσμος Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία έλαβε κρατική ενίσχυση για το 2018 ύψους €290.000 για κάλυψη των αναγκών των τριών Κέντρων Διημερεύουσας Φροντίδας που λειτουργεί, της Φαβιέρου, του Στροβόλου και της Ελεούσας του Κύκκου.

Θέλω πραγματικά να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε και για τις ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχετε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα έχετε πάντα την προσωπική μου στήριξη και συμπαράσταση καθώς και την στήριξη των επί μέρους Τμημάτων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα που εξυπηρετείτε.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας και στον καθένα ξεχωριστά, υγεία πάνω απ’ όλα, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και κάθε καλό.

Σας ευχαριστώ Καλά Χριστούγεννα.

Σημ.: Τον χαιρετισμό ανέγνωσε, εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Χρίστος Μαληκκίδης.

(ΜΓ)