Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-01-2019 13:24

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας

Απόψε φτάνει στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας κ. António Costa, για επίσημη επίσκεψη που αρχίζει αύριο το πρωί, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, ο οποίος θα λάβει μέρος και στις εργασίες της 5ης Συνόδου Κορυφής των επτά νοτίων χωρών μελών της ΕΕ αύριο το απόγευμα, θα πραγματοποιήσει το πρωί επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο.  

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «πρόκειται για μια ακόμη ευκαιρία να συσφίξουμε τους δεσμούς μας με την Πορτογαλία, με την οποία μας συνδέουν πάρα πολλά κοινά. Και η Πορτογαλία αντιμετώπισε προβλήματα στο παρελθόν με την οικονομική κρίση την οποία έχει υπερβεί, όπως και η Κύπρος. Είναι πολλά τα κοινά ενδιαφέροντα μας και θα συζητηθούν τρόποι για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων».

(ΡΜ/ΜΓ/ΕΙ)