Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-01-2019 14:12

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το Brexit

Έχουν εδώ και καιρό δοθεί κατευθύνσεις στα Υπουργεία για να καταγραφούν όλα τα ζητήματα που θα προκύψουν αν τυχόν δεν υπάρξει συμφωνία σε ό,τι αφορά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Εκπρόσωπος ερωτηθείς πώς θα διαχειριστεί η Κύπρος την περίπτωση μη εξεύρεσης συμφωνίας για το Brexit, είπε ότι «αποτελεί πράγματι μια πολύ μεγάλη πρόκληση για όλα τα κράτη μέλη και για το Ηνωμένο Βασίλειο η εξέλιξη μιας ενδεχόμενης αποχώρησης χωρίς συμφωνία. Αυτό είναι απευκταίο, όμως η Κυπριακή Δημοκρατία προετοιμάζεται εδώ και καιρό και  δοθεί κατευθύνσεις στα Υπουργεία για να καταγραφούν όλα τα ζητήματα που θα προκύψουν αν τυχόν δεν υπάρξει συμφωνία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ένα γενικό στρατηγικό σχεδιασμό και, φυσικά, θα ληφθούν όλες εκείνες οι πρόνοιες και όλα ενδεχομένως τα μέτρα που θα μετριάσουν τις συνέπειες, διότι, δυστυχώς, αν θα υπάρξει αποχώρηση χωρίς συμφωνία, θα υπάρξουν συνέπειες.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση ετοιμάζει και νομοθετικά κείμενα αν και εφόσον χρειαστούν και υπάρχει ετοιμότητα από τις Υπηρεσίες και τα Υπουργεία είτε σε ό,τι αφορά τα θέματα του εμπορίου είτε της διακίνησης προσώπων είτε τις συναλλαγές σε υπηρεσίες και άλλα.

Ειδικότερα, όσον αφορά τη σχέση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ηνωμένο Βασίλειο αναφορικά με το τι θα ισχύει για τα άτομα που ζουν και εργάζονται στις Βρετανικές Βάσεις, θα ληφθεί κάθε μέτρο για να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει το ίδιο καθεστώς για αυτούς τους ανθρώπους».

(ΡΜ/ΑΜ/ΣΧ)