Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-01-2019 14:24

Έκθεση φωτογραφίας του ΓΤΠ στην Πορτογαλία

Από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, με θέμα: «Η Ναυτική Παράδοση της Κύπρου», στην πόλη του Πόρτο στην Πορτογαλία, στην αίθουσα εκθέσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης.

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, την έκθεση εγκαινίασαν ο Δήμαρχος του Πόρτο Sr. Rui Moreira και ο Πρέσβης της Κύπρου στην Πορτογαλία κ. Ανδρέας Ιγνατίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι στρατιωτικές και ναυτικές Αρχές της πόλης, μέλη του Προξενικού Σώματος του Πόρτο, καθώς και αρκετός κόσμος.

«Η ναυτική παράδοση της Κύπρου από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή, δίνει το όνομα σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι, που αφηγείται την ιστορία της Κύπρου και της ναυτιλίας της. Η ναυτική παράδοση και η θάλασσα συνδέουν την Κύπρο και την Πορτογαλία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Πρέσβης της Δημοκρατίας, κ. Ιγνατίου.

Ο Δήμαρχος Sr. Rui Moreira σε ομιλία του τόνισε ότι η Πορτογαλία και η Κύπρος είναι γεωγραφικά δύο άκρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά έχουν πολλούς παράγοντες εγγύτητας και κατέδειξε ότι «η Ευρώπη θα είναι μεγάλη όσο γνωρίζει πώς να ζει καλά με τις διαφορές της».

Με αυτό το πνεύμα της αλληλεγγύης των λαών εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας, πραγματοποιείται η πρώτη επίσημη επίσκεψη Πορτογάλου Πρωθυπουργού στην Κύπρο τις επόμενες μέρες (28-29 Ιανουαρίου 2019).

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση στην αίθουσα εκθέσεων (ισόγειο), στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Πόρτο έως την Παρασκευή, 15/02/2019 μεταξύ 10.00 και 17.30.

(ΑΤ/ΑΜ/ΣΧ)