Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-03-2019 13:06

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας

Στο πλαίσιο των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Μαρτίου, το Τμήμα Μετεωρολογίας διοργάνωσε εκδήλωση στο Σταθμό Ραδιοβολίσεων στην Αθαλάσσα στις 22 Μαρτίου 2019.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κα Ολυμπία Στυλιανού, Διευθυντές Τμημάτων και Υπηρεσιών του Υπουργείου, εθελοντές παρατηρητές, καθώς και αφυπηρετήσαντες και εν ενεργεία υπάλληλοι του Τμήματος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναγνώστηκε το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού κ. Petteri Taalas, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου  κα  Στυλιανού.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις σχετικά με το θέμα των φετινών εορτασμών που είναι: «Ο Ήλιος, η Γη και ο Καιρός» / “The Sun, the Earth and the Weather”

H πρώτη παρουσίαση έγινε από τον δρα Κλεάνθη Νικολαΐδη, Διευθυντή του Τμήματος Μετεωρολογίας και είχε θέμα: «Μια προσέγγιση της αθροιστικής βροχής του πρώτου 5-μήνου του Υδρομετεωρολογικού έτους 2018-2019».

Η δεύτερη παρουσίαση έγινε από τον δρα Φίλιππο Τύμβιο, Ανώτερο Μετεωρολογικό Λειτουργό και είχε θέμα: «Για όλα φταίει ο ήλιος!».

Και η τρίτη παρουσίαση έγινε από τον κ. Ελπιδοφόρο Αναστασίου, καθηγητή Πληροφορικής στο Pascal και είχε ως θέμα: “Pascal mission to space and the Meteorological Department-Experiment”.

(ΑΧ)