Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-04-2019 19:30

Επαφές του Υπουργού Άμυνας στη Νέα Υόρκη

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην Υπουργική Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης είχε χθες, Δευτέρα 1/4/2019, σειρά επαφών με αξιωματούχους του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Αγγελίδης είχε το πρωί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών χωριστές συναντήσεις με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις κ. Jean-Pierre Lacroix και τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα για Field Support κ. Atul Khare. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και ο ρόλος της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, UNFICYP, καθώς και ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας.

Το απόγευμα ο Υπουργός Άμυνας, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Βοηθό Γενικό Γραμματέα για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις κ. Mirsolav Jenča.  

Επίσης, είχε διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας κ. Jean-Yves Le Drian. Ο κ. Αγγελίδης συνοδευόταν από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβη Κορνήλιο Κορνηλίου, την Αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Κύπρου στα Ηνωμενα Έθνη κα Πόλυ Ιωάννου, τον Διευθυντή του Επιτελείου του, Συνταγματάρχη Ανδρέα Σεργίδη, και τη Διπλωματική Σύμβουλό του, Πρέσβη Μαρία Παπακυριακού.

_____________

/ΣΧ