Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-04-2019 08:28

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή «Man of the Year Awards», χθες

Πραγματικά απόψε οι διοργανωτές, που έχουν επιτύχει να καθιερώσουν ένα θεσμό που ανέδειξε συμπατριώτες μας και όχι μόνο βεβαίως, αλλά κατά κύριο λόγο συμπατριώτες μας, που διέπρεψαν και διαπρέπουν τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, μας έχουν προκαλέσει αισθήματα συγκίνησης πρώτα, αλλά το σημαντικότερο, και υπερηφάνειας.

Και θέλω να συγχαρώ τους αδελφούς Δημήτρη και Κρίστη Λοττίδη που πριν από 18 χρόνια καθιέρωσαν αυτό τον θεσμό, να ευχαριστήσω την Τράπεζα Κύπρου που συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια και να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους ήταν όλα αυτά τα χρόνια είτε υποψήφιοι, είτε έχουν βραβευτεί, διότι από την ώρα που κάποιος μπαίνει στη λίστα είναι οπωσδήποτε και ένας καταξιωμένος επιστήμονας, ερευνητής, επιχειρηματίας, άνθρωπος που αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα.

Για αυτό και πραγματικά νιώθω περήφανος απόψε διότι το βραβείο θα δοθεί σε δύο άνδρες, τον δρα Γιώργο Βασιλείου και τον συνεργάτη του κ. Κωνσταντίνο Τζελέπη, οι οποίοι μέσα από τις έρευνες τους έχουν διαπιστώσει ότι κάποια στοιχεία του κοινού κολλύριου που χρησιμοποιούμε για τα μάτια μπορούν να συμβάλουν στη θεραπεία μιας αρρώστιας που σκοτώνει εκατομμύρια συνάνθρωπους μας, της λευχαιμίας.

Και δεν έχουν επαναπαυθεί με το πρώτο εύρημα, αλλά συνεχίζουν τις εργασίες και θέλω να ευχηθώ από τα βάθη της ψυχής μου, όπως και όλοι μας, να έχουν τις καλύτερες δυνατές επιτυχίες.

Χαρακτηρίστηκαν ως μια μοναδική περίπτωση από την παγκόσμια ιατρική εταιρεία και μέσα από τις δράσεις τους προσπαθούν να δώσουν νέα ελπίδα σε όσους  συνανθρώπους μας υποφέρουν από την ανίατη αρρώστια η οποία, δυστυχώς, εξαπλώνεται ως επιδημία. Ένα φαινόμενο που το ζούμε και το βιώνουμε καθημερινά.

Και αν μου επιτρέπετε να πω δυο λόγια απλά γιατί σήμερα μια καταξιωμένη κυρία, η Εύη Παπαδοπούλου έφυγε από τη ζωή με αυτή την ασθένεια. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο σε όσους υποφέρουν, ευτυχώς που υπάρχουν επιστήμονες όπως τον δρα Βασιλείου και Τζελέπη που αγωνίζονται και προσπαθούν να δώσουν ό,τι καλύτερο και ό,τι χρωστάμε στους συνανθρώπους μας.

(ΡΜ/ΑΧ)