Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-04-2019 11:54

H Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών με κρατουμένους και μέλη του προσωπικού συμμετείχε στην εκστρατεία καθαρισμού “Let’sDoIt! Cyprus”

Στο πλαίσιο της πολιτικής της Διεύθυνσης του Τμήματος Φυλακών για την προστασία και σεβασμό του περιβάλλοντος, η Διεύθυνση του Τμήματος συμμετείχε στις 7 Απριλίου 2019 με κρατουμένους και μέλη του προσωπικού, για τέταρτη συνεχή χρονιά στην περιβαλλοντική δράση «Let’s do it! Cyprus – καθαρίΖΩ την Κύπρο», που διοργανώνει η Επίτροπος Περιβάλλοντος.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση αυτή εντάσσεται στις δράσεις του στρατηγικού στόχου του Τμήματος Φυλακών για καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης του προσωπικού και των κρατουμένων, δημιουργώντας υγιείς στάσεις και συμπεριφορές. 

Ο σεβασμός προς τη φύση προϋποθέτει την ευσυνειδησία του κάθε πολίτη – ελεύθερου και έγκλειστου, και η προστασία του περιβάλλοντος είναι συλλογική, αλλά και προσωπική υποχρέωση του καθενός ξεχωριστά. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της παιδείας και επιμόρφωσης στο Τμήμα Φυλακών με σκοπό την ευαισθητοποίηση και αναμόρφωση των κρατουμένων, με επιλεγόμενες κοινωνικές συμπεριφορές οι οποίες διευκολύνουν την ομαλότερη επανένταξή τους στην κοινωνία.

(ΑΧ)