Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-04-2019 19:28

Χαιρετισμός Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου στο 13ο Κύπρο-Ελλαδικό Καρδιολογικό Συνέδριο

Αρχικά, επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση να παραστώ στο 13ο Κύπρο-Ελλαδικό Συνέδριο για θέματα που εμπίπτουν στον τομέα της καρδιολογίας. Για άλλη μια χρονιά, η κοινή διοργάνωση από την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία του πολύ σημαντικού αυτού Συνεδρίου, δίνει την ευκαιρία στα μέλη των δύο Εταιρειών για περαιτέρω ανάπτυξη της ενεργού συνεργασίας.

Αγαπητοί φίλοι,

Με τη διοργάνωση του Καρδιολογικού Συνεδρίου, δίνεται η δυνατότητα σε όλους εσάς να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν στην ειδικότητά σας, και να ανταλλάξετε απόψεις και βέλτιστες πρακτικές για τη βελτίωση και την ενίσχυση των παρεχόμενων καρδιολογικών υπηρεσιών προς όφελος των ασθενών των δύο χωρών.

Το Συνέδριο, που αποκτά φέτος περισσότερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με εργαστήρια και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, προσφέρει στους σύνεδρους την ευκαιρία για εκτενή ανάλυση κλινικών περιπτώσεων και ανταλλαγή απόψεων, με στόχο τη διεύρυνση των γνώσεών τους μέσα από πρακτικό και διαδραστικό τρόπο. Εξάλλου είναι πεποίθηση όλων μας πως η συνεχής εκπαίδευση και κατάρτιση αποτελούν στοιχεία αναπόσπαστα για την αναβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών.

Είναι πολύ σημαντική, και για αυτό θα ήθελα να συγχαρώ τις δύο Καρδιολογικές Εταιρείες, η συνεχής αναζήτηση νέων πρακτικών που συντείνουν στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των μελών των δύο Εταιρειών, καθώς και η διεύρυνση της θεματολογίας που καλύπτονται. Η συνεργασία με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, όπως είναι οι Πνευμονολόγοι, οι Εντατικολόγοι και οι Νεφρολόγοι, προσδίδει στο Συνέδριο μεγαλύτερο ενδιαφέρον και το μετατρέπει σε απαραίτητο εργαλείο για την ενάσκηση της ιατρικής πρακτικής.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως μαθαίνουμε όλοι από εσάς, αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου διεθνώς και η προσπάθεια για αντιμετώπιση τους παραμένει πρόκληση για την επιστημονική κοινότητα και προβληματισμός για την πολιτική υγείας ενός σύγχρονου κράτους.

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα δεδομένα που προσφέρει η επιστήμη στον χώρο της καρδιολογίας για την Κύπρο, μιας και βρισκόμαστε στο κατώφλι της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης στον χώρο της υγείας στη χώρα μας με την υλοποίηση του ΓεΣΥ. Στο εγχείρημα για την εφαρμογή των σύγχρονων πολιτικών, η επιστημοσύνη και οι γνώσεις των Καρδιολόγων μας αποτελούν καθοριστικό πυλώνα. Η επιστημονική σας κατάρτιση συμβάλλει στη διαμόρφωση πολιτικής για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και συνεπακόλουθα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών μας.

Επιδιώκουμε την προσφορά σας τόσο για την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγεία όσο και για την υλοποίηση των δρομολογούμενων μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε οι πολίτες μας να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υγειονομικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου Σχεδίου που μέχρι τώρα έλειπε από τον τόπο μας.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και το Υπουργείο , ενθαρρύνουμε τη συνέχιση της συνεργασίας με την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου και είμαστε στη διάθεση των επαγγελματιών υγείας για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων προς όφελος των ασθενών μας.

Κυρίες και Κύριοι,

Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τόσο την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου όσο και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία που διατηρούν και ενισχύουν αυτό τον θεσμό. Καλωσορίζω θερμά τους Ελλαδίτες συνέδρους και τους εύχομαι καλή παραμονή στο νησί μας.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις και με τη βεβαιότητα ότι το διήμερο θα είναι παραγωγικό και εποικοδομητικό, κηρύσσω την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου.

Σημ.: Τον χαιρετισμό εκφώνησε, εκ μέρους του Υπουργού Υγείας, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας δρ Χριστίνα Γιαννάκη.