Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-04-2019 10:27

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη στην 44η Πορεία Χριστοδούλας, στη Λάρνακα

Η παρουσία όλων μας εδώ σήμερα στην 44η Πορεία Χριστοδούλας, αναδεικνύει και ενισχύει θεμελιώδεις αρχές και αξίες, όπως η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός, ενώ καθρεφτίζει ταυτόχρονα την κοινωνική συνοχή των πολιτών της χώρας μας. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια πηγή δύναμης για τον συλλογικό μας αγώνα προς αναβάθμιση της ποιότητας της κοινωνίας μας.

Κύριοι στόχοι της Πορείας, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του συνόλου των πολιτών για την ασθένεια του καρκίνου, την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπισή της, καθώς και για τις ανάγκες στήριξης που έχουν τόσο οι ίδιοι οι ασθενείς, όσο και οι οικογένειές τους. Αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δράσεις του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, ο οποίος έχει καθιερώσει την Πορεία ως μια ετήσια εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης και ηθικής συμπαράστασης προς τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους.

Για 44 χρόνια, από το 1976, η πραγματοποίηση της Πορείας αυτής εις μνήμη της καρκινοπαθούς Χριστοδούλας εξ Αμμοχώστου, προσφέρει τα μέγιστα στη στήριξη και την ευημερία των ατόμων που αντιμετωπίζουν και μάχονται καθημερινά με την ασθένεια του καρκίνου. Είναι πράγματι μείζονος σημασίας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη δράση αυτή, καθότι η Πορεία Χριστοδούλας συμβάλλει καθοριστικά στην ανθρωπιστική, αλλά και στην οικονομική βοήθεια που παρέχει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου στους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής και διαβίωσής τους, στην προσπάθειά του να στέκεται άξιος συμπαραστάτης και πολύτιμος αρωγός τους.

Πέρα όμως από την ανθρωπιστική βοήθεια, την κατανόηση και την ηθική συμπαράσταση, η Πορεία Χριστοδούλας αποτελεί και την κύρια πηγή εσόδων του Συνδέσμου, ενισχύοντας σημαντικά τους οικονομικούς του πόρους. Με το χρηματικό ποσό που συλλέγεται από κάθε ετήσιο έρανο, προσφέρονται δωρεάν εξειδικευμένες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους καρκινοπαθείς. Καλύπτονται έξοδα ιατρικής βοήθειας, νοσηλευτικής φροντίδας, κατ’ οίκο νοσηλείας, καθώς και ψυχολογικής και κοινωνικο-πνευματικής υποστήριξης των ασθενών. 

Αυτή η αρωγή θα πρέπει να παρέχεται και από το ίδιο το κράτος, το οποίο έχει την πρωταρχική και κύρια ευθύνη για την υγεία και την ευημερία των πολιτών του. Τα θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, φροντίδας και κοινωνικής πρόνοιας είναι εξαιρετικής σημασίας και ως εκ τούτου, πρέπει να ιεραρχούνται σε πρωταρχική θέση ανάμεσα στους στόχους μιας ορθής εσωτερικής διακυβέρνησης.

Καταληκτικά, να συγχαρώ τόσο τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου για την πολύτιμη προσφορά του στην ομάδα των καρκινοπαθών ατόμων και στην κοινωνία ευρύτερα, όσο και όλους εσάς που επιλέγετε να συμμετέχετε εθελοντικά στην Πορεία, δίνοντας τον δικό σας οβολό σε αυτό το οικοδόμημα αλτρουισμού, ανιδιοτέλειας και αλληλεγγύης.

Γιατί, στη βαρβαρότητα των ημερών μας, αυτά που αντισταθμίζουν και εξισορροπούν τις καταστάσεις, είναι το ήθος μας, οι αξίες μας, η συνεισφορά μας στον συνάνθρωπο.

Εύχομαι καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στις δράσεις σας.

_____________

(ΜΓ/ΕΙ)