Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-04-2019 12:04

Χαιρετισμός Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη στην 44η Πορεία Χριστοδούλας, στην Επαρχία Αμμοχώστου

Σήμερα καλούμαστε  να ενώσουμε τις  δυνάμεις που διαθέτει ο καθένας μας και να στηρίξουμε την 44η Πορεία Χριστοδούλας, μια εκδήλωση που έχει καθιερωθεί και έχει γίνει θεσμός βασιζόμενη στα φιλάνθρωπα αισθήματα και την αγάπη του Κύπριου πολίτη προς τον πάσχοντα καρκινοπαθή συνάνθρωπο του και την οικογένειά του.

Το να συμμετέχει κανείς στη σημαντικότερη εκστρατεία κοινωνικής αλληλεγγύης και ηθικής συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο, αποτελεί για μένα χρέος κάθε ευσυνείδητου ανθρώπου.

Άλλωστε ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι έχουμε στο οικογενειακό ή φιλικό μας περιβάλλον κάποιον ο οποίος έχει διαγνωστεί με την ασθένεια, δίνοντας τη δική του μάχη. Μια μάχη που μας αφορά όλους γι’ αυτό και πρέπει να είναι συλλογική.

Η Πορεία αυτή, αποτελεί την κυριότερη πηγή εσόδων του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, δίνοντας του τη δυνατότητα όλα αυτά τα χρόνια να λειτουργεί και να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση και κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων μας με καρκίνο.

Νιώθω λοιπόν ιδιαίτερη τιμή που μου δίνεται η ευκαιρία να δώσω το σύνθημα για την εκκίνηση της 44ης Πορείας «Χριστοδούλας» 2019, η οποία θα ακολουθήσει τη διαδρομή της καρκινοπαθούς Χριστοδούλας, σύμβολο αγώνα για την πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου, η οποία ξεριζώθηκε το 1974, βίαια από το σπίτι στον Άγιο Μέμνωνα  και κατέληξε στη Σωτήρα όπου ξεψύχησε, χωρίς να της παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, λόγω της τουρκικής εισβολής. 

Φίλες και φίλοι

Χιλιάδες άνθρωποι δίνουν αυτή τη στιγμή τη δική τους μάχη με την ελπίδα αυτή η περιπέτεια να έχει αίσιο τέλος. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους, είναι να τους στείλουμε ένα ηχηρό και έμπρακτο μήνυμα αγάπης και ελπίδας.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα λειτουργεί και δραστηριοποιείται ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και επιτελεί ένα αξιόλογο και πρωτοπόρο έργο στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε ο κάθε ασθενής να ζει με ποιότητα και αξιοπρέπεια.

Για να μπορέσει όμως ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου να συνεχίσει το πολύπλευρο και πολυσήμαντο έργο του, στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο χρειάζεται οικονομική στήριξη. 

Μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο Κύπριος πολίτης, είμαι σίγουρος ότι από το περίσσευμα της αγάπης του, θα προσφέρει όσα μπορεί.

Η κάθε εισφορά είναι πολύ σημαντική, όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι.

Η Πορεία Χριστοδούλας, μας θυμίζει ότι ο καρκίνος αφορά όλους μας και αντιμετωπίζεται με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και με αγάπη και αλληλεγγύη.

Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στους σκοπούς και στόχους που έχουν τεθεί.

Συγχαίρω όλους εσάς, επώνυμους και ανώνυμους εθελοντές που συμμετέχετε στις προσπάθειες στήριξης και βοήθειας των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας και των οικογενειών τους και καταδεικνύετε με τον καλύτερο τρόπο το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας του λαού μας, για το οποίο όλοι μπορούμε να νιώθουμε περήφανοι.

Με αυτές τις σκέψεις κηρύσσω την έναρξη της σημερινής Πορείας.

--------------------------

ΕΙ