Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-09-2024 09:44

Χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου στην εκδήλωση επ’ ευκαιρία των εορτασμών του Αγίου Μάμαντος Τρούλλων, χθες

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα εδώ, για να συμμετάσχω μαζί σας στον εορτασμό του πολιούχου και προστάτη Αγίου των Τρούλλων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω με την ευκαιρία τον Αντιδήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του δημοτικού διαμερίσματος Τρούλλων, καθώς και τον Δήμο Αραδίππου για την πρόσκληση και για την πρωτοβουλία σας να διοργανώσετε την αποψινή εκδήλωση.

Η γιορτή του Αγίου Μάμα μάς προσφέρει την ευκαιρία να αναλογιστούμε τη σημασία της λαογραφικής παράδοσης του τόπου μας, να θυμηθούμε τις ρίζες και τις αξίες μας και να γιορτάσουμε την πίστη μας.

Ο Άγιος Μάμας αποτελεί για τους απανταχού ορθόδοξους χριστιανούς ένα σύμβολο αγάπης, θυσίας και αφοσίωσης. Η ζωή και το έργο του Αγίου Μάμα μάς διδάσκουν τη σημασία της ανιδιοτελούς προσφοράς στους συνανθρώπους μας, της αλληλεγγύης και της αγάπης. Αξίες που πρεσβεύουν τον ελληνοχριστιανικό χαρακτήρα της Κύπρου μας και που σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η κοινωνία μας έχει ανάγκη.

Η Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάδειξη της θρησκευτικής μας παράδοσης ως κεντρικό κομμάτι της πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας μας. Για τον λόγο αυτό, χαιρετίζω την αποψινή εκδήλωση του δημοτικού διαμερίσματος Τρούλλων του Δήμου Αραδίππου, που δίνει την ευκαιρία στα καλλιτεχνικά σύνολα και τους κατοίκους και τους φίλους της κοινότητας, από τη μια, να συμβάλουν στην ενίσχυση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και, από την άλλη, να προβάλουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Κοινότητας Τρούλλων και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην περιοχή.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκληση να είμαι μαζί σας σήμερα και να σας διαβεβαιώσω πως το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση παραμένει αρωγός σε κάθε δράση σας που στοχεύει στην προβολή των εθίμων της περιοχής σας.

Εύχομαι η χάρη του Αγίου Μάμα να μας συνοδεύει όλους και να μας δίνει δύναμη στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Χρόνια πολλά σε όλους! Σας ευχαριστώ.

(ΜΚυ)