Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-05-2019 10:24

Ευρωεκλογές 2019: Υποβολή υποψηφιοτήτων – Δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ – Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών

Υποβλήθηκαν σήμερα 3 Μαΐου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία, οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε δηλώσεις του στο «Φιλοξενία», ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ – Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών κ. Μαρίνος Σιζόπουλος, μετά από την υποβολή των υποψηφιοτήτων της ΕΔΕΚ – Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών, δήλωσε:

«Είναι προφανές ότι η Ευρώπη αλλάζει. Δημιουργείται ένα καινούριο πολιτικό περιβάλλον και είναι πάρα πολύ σημαντικό ένα μικρό περιφερειακό κράτος όπως η Κύπρος, που βρίσκεται στην ακραία ανατολική πλευρά της ΕΕ, σε μια περιοχή ιδιαίτερης αστάθειας και σε μια περιοχή που υπάρχει μεγάλη ροή μεταναστών και προσφύγων, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο ισχυρή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για να μπορεί, στο μέτρο που της επιτρέπεται, να προασπίσει/υπερασπίσει τα δικαιώματά της. Γι’ αυτό, είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας τους σοσιαλιστές, η Κύπρος να μπορεί να εκπροσωπηθεί στη 2η μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, στη σοσιαλιστική ομάδα: μια ομάδα η οποία διεδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, μια ομάδα η οποία με τις παρεμβάσεις της έχει σημαντική συμβολή σε μέτρα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής που λαμβάνονται στην Ευρώπη και επηρεάζουν την καθημερινότητά μας έτσι ώστε η Κύπρος μέσα από την εκπροσώπησή της σ’ αυτή την ομάδα να καταστεί πιο δυνατή και να μπορέσει να διεκδικήσει τα αυτονόητα.

Είναι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο που ζητούμε από τους πολίτες, με αίσθημα ευθύνης, να προχωρήσουν και να στηρίξουν μ’ αυτό τον τρόπο το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ. Αυτή η ψήφος δεν είναι απλά ψήφος που ενισχύει την ΕΔΕΚ. Είναι μια ψήφος που ενδυναμώνει την πατρίδα μας στην ΕΕ, μια ψήφος που σηματοδοτεί την πορεία της πατρίδας μας στο μέλλον εντός της ΕΕ. Την ίδια στιγμή, είναι μια ψήφος που δίνεται σε ένα κόμμα και σε μια ομάδα που θα αγωνιστούν για την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική ευημερία και όσο το δυνατό μεγαλύτερο σεβασμό προς τα κράτη μέλη της ΕΕ». 

(ΑΜ/ΝΝ)