Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-03-2018 09:44

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 23ης Μαρτίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 24ης Μαρτίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 44 κλήσεις για βοήθεια, 31 πυρκαγιές, 12 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

Η ώρα 12.58 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κατοικία η οποία χρησιμοποιείτο ως εργαστήριο - σχολή ζωγραφικής στον 143 δρόμο στο συνοικισμό αυτοστέγασης Πάνω Πολεμιδιών στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν συνολικά 4 πυροσβεστικά οχήματα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Μονοβόλικου και Σταθμού Αγίου Ιωάννη ‘Λοχία Βασίλη Κρόκου’ και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 13.36. Το εργαστήριο έπαθε εκτεταμένες ζημιές τόσο στην κατασκευή του όσο και στο εξοπλισμό του. Μέρος της οροφής του κατέρρευσε. Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς σε διπλανή κατοικία με την φωτιά να περιορίζεται σε μέρος της ξύλινης οροφής της. Κατά την ώρα της πυρκαγιάς δεν υπήρχαν άτομα στη σχολή. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλοί τυλιχτήρα με νερό από τα βυτία των πυροσβεστικών οχημάτων και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

Η ώρα 16.30 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε βοηθητική κουζίνα εφαπτόμενη  κατοικίας στην οδό Λοΐζου Χατζητόουλου στο χωριό Κιβισίλι, στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με 2 πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά ήταν σε ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος, σε αναμμένη συσκευή υγραερίου. Κατασβήστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με λαστιχένιο σωλήνα κήπου από γείτονα. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε τελική κατάσβεση μικρών εστιών εξαερισμός και έλεγχος με χρήση αναπνευστικών συσκευών. Το υποστατικό και ο εξοπλισμός του υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές. Η ιδιοκτήτρια έπαθε ελαφρά εγκαύματα στα χέρια στην προσπάθεια να κατασβήσει την πυρκαγιά  και μεταφέρθηκε από συγγενικό της πρόσωπο στο Νοσοκομείο Λάρνακας.

----------------------------

ΕΙ