Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-03-2018 13:25

Πραγματοποίηση άσκησης «Εγκέλαδος 2018» από την Πολιτική Άμυνα, στις 28 Μαρτίου

Η Πολιτική Άμυνα διοργανώνει την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 την παγκύπρια άσκηση «Εγκέλαδος 2018», η οποία σκοπό έχει να δοκιμάσει τις δυνατότητες ανταπόκρισης και τον συντονισμό των εμπλεκομένων Υπηρεσιών στο Σχέδιο «Εγκέλαδος», μετά από ένα καταστροφικό σεισμό.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, πρωινή και απογευματινή ως ακολούθως:

Η πρωινή φάση προνοεί την εμπλοκή όλων των Υπηρεσιών, οι οποίες θα ασκηθούν παγκύπρια σε άσκηση επί χάρτου, με τη λειτουργία πολύ-υπηρεσιακών συντονιστικών κέντρων στα γραφεία της Γενικής Διοίκησης Πολιτικής Άμυνας, στην Λευκωσία και στα γραφεία της Επαρχιακής Διεύθυνσης Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας. Στη Λάρνακα θα διεξαχθούν παράλληλα και ασκήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Γλαύκος Κληρίδης» και στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών.

Κατά την απογευματινή φάση της άσκησης θα ασκηθούν όλες οι Επαρχιακές Διευθύνσεις Πολιτικής Άμυνας, με πρακτική κινητοποίηση δυνάμεων πολιτικής άμυνας σε θέματα έρευνας και διάσωσης και στήσιμο καταυλισμών.

Στην Λευκωσία, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου και την ΕΜΑΚ, θα πραγματοποιηθεί πρακτική άσκηση σε κτήριο προς κατεδάφιση, στον κυβερνητικό οικισμό Στρόβολος ΙΙ, από τις 19:00 μέχρι τις 22:00. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, ομάδα της ΕΜΑΚ και εθελοντική ομάδα έρευνας και διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας Λευκωσίας θα εργαστούν παράλληλα για τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό ατόμων που εγκλωβίστηκαν σε κτήριο μετά από σεισμό. Τις ομάδες θα υποστηρίξουν ομάδα ανιχνευτικών σκύλων και μη επανδρωμένα πτητικά μέσα.

(ΜΛ/ΕΙ)