Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-10-2019 11:43

Χαιρετισμός ΠτΒ κ. Δημήτρη Συλλούρη στα αποκαλυπτήρια πλάκας με την ευκαιρία της αναβίωσης των θρησκευτικών περιηγήσεων «Ρωσία-Κύπρος-Ιεροσόλυμα»

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την απόφασή σας να τιμήσετε το πρόσωπό μου κατά τη σημερινή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αναβίωσης, εκατό χρόνια μετά, των θρησκευτικών περιηγήσεων «Ρωσία-Κύπρος-Ιεροσόλυμα». Οι θρησκευτικές περιηγήσεις, μια πρωτοβουλία που επιτυχώς αναπτύσσεται σε συνεργασία με τον θρησκευτικό, πολιτιστικό οργανισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας «Ορθόδοξη Αυτοκρατορική Παλαιστινιακή Εταιρεία», συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάδειξη του τόπου μας ως προσκυνηματικού προορισμού.

Επιτρέψτε μου, με την ευκαιρία αυτή, να σας συγχαρώ για το θεάρεστο έργο σας, το οποίο δεν περιορίζεται στην ποιμαντική, κοινωνική και φιλανθρωπική μέριμνα, αλλά επεκτείνεται και στον τομέα της ανάπτυξης ενός διαλόγου για θρησκευτικά ζητήματα και της προβολής της Κύπρου ως τόπου με ορθόδοξο πολιτισμό ο οποίος χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενός τόπου που δικαίως ονομάστηκε από χρονογράφους και συγγραφείς «Νήσος των Αγίων», αφού από τους αποστολικούς χρόνους και εντεύθεν πλήθος Αγίων είτε γεννήθηκαν, είτε έζησαν, είτε πέθαναν εδώ.

Συνοδοιπόρος σε αυτή την πορεία, ο Πρόεδρος της Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Παλαιστινιακής Εταιρείας, πρώην Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στενός φίλος της Κύπρου και της Ελλάδας κ. Sergei Stepashin, ο οποίος έχει συνδέσει τη ζωή και τη δράση του με τις ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες της περιοχής της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Οι μακραίωνοι πολιτιστικοί δεσμοί που συνδέουν τις χώρες μας, Κύπρο και Ρωσία, εξοχότατε Πρόεδρε, αποτελούν το ισχυρό θεμέλιο επί του οποίου οικοδομούνται σήμερα νέες γέφυρες διαλόγου και συνεργασίας.         

Ευχαριστώντας σας ξανά για την τιμή, Πανιερώτατε, εύχομαι οι προσπάθειες που καταβάλλετε στο πλαίσιο του θεσμού των θρησκευτικών περιηγήσεων για προσέλκυση περιηγητών στα ιερά προσκυνήματα του τόπου μας να έχουν τη δέουσα ανταπόκριση και η προσφορά σας αυτή να διευρύνει τους οικουμενικούς ορίζοντες του Χριστιανισμού. 

(ΜΓ)