Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-10-2019 13:02

Με τη στήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο "Transforming a Code of Conduct into an Effective Code of Ethics"

Προώθηση της υλοποίησης του Εθνικού Οριζόντιου Σχεδίου Δράσης κατά της Διαφθοράς

Με τη στήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο  "Transforming a Code of Conduct into an Effective Code of Ethics", το οποίο διοργανώθηκε από το Cyprus Integrity Forum, σε συνεργασία με το Institute of Business Ethics του Ηνωμένου Βασιλείου, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, στη Δημοσιογραφική Εστία, στην Λευκωσία.

Το διαδραστικό σεμινάριο πραγματεύτηκε τις πρακτικές εφαρμογές ενός κώδικα δεοντολογίας και ηθικής ως προς την αποτελεσματικότητά του και εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Οριζόντιου Σχεδίου Δράσης κατά της Διαφθοράς (Δράση: «Προώθηση υιοθέτησης/αναθεώρηση κωδίκων δεοντολογίας σε ιδιωτικούς φορείς και οργανισμούς»),  του οποίου τον συντονισμό έχει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 40 εκπρόσωποι εταιρειών από τα Τμήματα συμμόρφωσης, αντιμετώπισης ξεπλύματος χρήματος και ανθρώπινου δυναμικού, καθώς λογιστές, ελεγκτές και νομικοί από όλη την Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για κοινά θέματα ενδιαφέροντος, να ανταλλάξουν  προβληματισμούς σε θέματα επί του αντικειμένου αλλά και απόψεις για το πώς μπορούν να δημιουργήσουν έναν κώδικα ή να ενισχύσουν τον υφιστάμενο που χρησιμοποιούν.  

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως προχωρεί με εντατικούς ρυθμούς στην προώθηση της υλοποίησης του Εθνικού Οριζόντιου Σχεδίου Δράσης κατά της Διαφθοράς, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό συμβούλιο στις 15 Μαΐου 2019, αρ. Απόφασης 87.512, με προγραμματισμένες έξι περαιτέρω δράσεις ευαισθητοποίησης και εκπαίδευση μέχρι το τέλος του 2019.

(ΜΛ)