Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-10-2019 19:57

Χαιρετισμός Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη με την ευκαιρία των εορτασμών για τα 25 χρόνια του Δήμου Γερμασόγειας

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση για να παρευρεθώ στους εορτασμούς για τα 25χρονα του Δήμου Γερμασόγειας.

Ο Δήμος Γερμασόγειας μέσα σε αυτά τα 25 χρόνια από την ίδρυσή του, έχει προβεί σε αξιέπαινες δράσεις, που στόχο έχουν την ευημερία και τη συμμετοχή των κατοίκων του Δήμου στα κοινά. Μέσα από τις δράσεις του ο Δήμος συνδέει την κοινότητα και αφυπνίζει το ενδιαφέρον της για πρόοδο και εξέλιξη.

Η κοινωνία μέσα σε μια εποχή ραγδαίων μεταβολών και τεχνολογικών καινοτομιών, αλλάζει και θα πρέπει όλοι μαζί, με άοκνες προσπάθειες, να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον των πολιτών για συμμετοχή και προσφορά στα κοινά. Η κοινότητα, ως αρωγός της νεολαίας, θα πρέπει να προσεγγίζει τους νέους και να τους παρέχει ευκαιρίες να εκφράζουν τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις τους, τους προβληματισμούς και τις επιθυμίες τους για το παρόν και το μέλλον τους.

Η Γερμασόγεια δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ταξιδέψουν μέσα στο χρόνο, να επισκεφθούν τους Μεσαιωνικούς Νερόμυλους και την αρχαία εκκλησία του Αγίου Λουκά. Ο Δήμος Γερμασόγειας, που βρίσκεται σε ένα τόσο όμορφο φυσικό τοπίο, θα πρέπει να επιδιώκει την προώθηση των ενεργειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η οποία αποτελεί μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα. Και αυτό θα πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και όλοι οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και η βιομηχανία έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι με την πάροδο των χρόνων, η παρουσία του φράγματος δημιούργησε ένα νέο περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Γερμασόγειας και των γύρω κοινοτήτων. Με την πάροδο των χρόνων, έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό βιότοπο και υδροβιότοπο πλούσιας χλωρίδας, σταθμό για χιλιάδες αποδημητικά πουλιά. Η πολύχρονη παρουσία του νερού στη λεκάνη του υδατοφράκτη έδωσε την ευκαιρία δημιουργίας δραστηριοτήτων, μετατρέποντας αυτό το τεχνητό έργο σε ένα από τους σημαντικούς περιβαλλοντικούς πνεύμονες της ευρύτερης περιοχής, αλλά  και χώρο υγιούς απασχόλησης και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Θα ήθελα να ευχηθώ στον Δήμο Γερμασόγειας να συνεχίσει το έργο του και να διοργανώνει άρτιες εκδηλώσεις που προάγουν το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Κλείνοντας, εύχομαι σε όλους να χαρείτε την όμορφη αυτή εκδήλωση.

------------------

ΕΚ/ΣΧ