Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-10-2019 13:18

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη στην παρουσίαση της έκθεσης πεπραγμένων της 3ης Συνόδου της 11ης Βουλευτικής Περιόδου-17.10.2019

Συνεδρία Ολομέλειας 16ης Οκτωβρίου 2019 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 

Προ ημερησίας διατάξεως θα ήθελα να αναφερθώ στην έκθεση πεπραγμένων της Τρίτης Συνόδου της Ενδέκατης Βουλευτικής Περιόδου, η οποία θα παρουσιαστεί αύριο Πέμπτη, στην αίθουσα «Κερύνεια». Η έκθεση παρουσιάζει όλες τις δράσεις που ανέπτυξε η Βουλή κατά την απελθούσα σύνοδο: παραγωγή νομοθετικού έργου, άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, ανταπόκριση στις υποχρεώσεις της ως κοινοβούλιο κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραγωγή ερευνητικού και εκδοτικού έργου, τεχνολογική και κτηριακή αναβάθμιση. Παράλληλα, παρουσιάζει τις διευρυμένες δράσεις της Βουλής στον τομέα της κοινοβουλευτικής διπλωματίας (ανάπτυξη τριμερών/πολυμερών συνεργασιών, Δημιουργία Κέντρου Συνεργασίας Μέσης Ανατολής, προώθηση και διάδοση της αραβοφωνίας στην Κύπρο, προώθηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ των πανεπιστημίων Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου ενόψει του Brexit). Τέλος, παρουσιάζονται τα σημαντικά βήματα που έγιναν για ανάπτυξη μιας αμφίδρομης και δια-δραστικής επικοινωνίας με τους πολίτες (Παράλληλη Βουλή, Σπίτι του Πολίτη, καθιέρωση του προγράμματος «Η Βουλή στα Σχολεία των Ακριτικών/Απομακρυσμένων Περιοχών»). 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς για την ευσυνειδησία που έχετε επιδείξει κατά την επιτέλεση των καθηκόντων σας, καθώς και το προσωπικό της Βουλής και τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες και συντάκτες για την πολύτιμη συνδρομή τους στην πραγμάτωση του κοινοβουλευτικού έργου. 

-----------------------------

ΑΜ/ΕΙ