Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-10-2019 14:18

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του ΣτΕ, στο Στρασβούργο

Άρχισαν σήμερα, στο Στρασβούργο, οι εργασίες της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου συμμετέχουν πέραν των 60 Προέδρων Κοινοβουλίων, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης. Στη Διάσκεψη συμμετέχει και η κα Στέλλα Κυριακίδου ως επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση του Προέδρου της Βουλής, με τους ομολόγους του από το Λιχτενστάιν, την Ισλανδία, τη Μάλτα, το Μονακό, την Ανδόρα και το Μαυροβούνιο, ενόψει της 13ης Διάσκεψης των Μικρών Κρατών της Ευρώπης, που θα φιλοξενήσει η Βουλή των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία, στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2019.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε τους ομολόγους του για τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη στην Κύπρο. Ανταλλάγησαν, επίσης, απόψεις για τρόπους περαιτέρω προώθησης των σχέσεων μεταξύ των μικρών κρατών της Ευρώπης και ανάπτυξης μιας πολυμερούς συνεργασίας, που να αξιοποιεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και τις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόλπου. 

(ΕΚ/EI)