Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-10-2019 15:58

Αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι έχει συμφωνηθεί η άμεση προώθηση της αναβάθμισης του Εθνικού Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό, ώστε αυτό να μετεξελιχθεί σε Εθνικό Κέντρο Άθλησης, Ευρωστίας, Έρευνας και Αποκατάστασης, ακολουθώντας συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και όλες τις νενομισμένες διαδικασίες.

Η πιο πάνω συμφωνία είναι αποτέλεσμα συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 23/10/2019, στο Γραφείο του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στην παρουσία του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, της Γενικής Διευθύντριας του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων (ΕΣΑΟΚ), η οποία έχει εγκριθεί πρόσφατα από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα υλοποιείται σταδιακά από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία. Συγκεκριμένα, το πιο πάνω έργο περιλαμβάνεται στην Ολοκληρωμένη Παρέμβαση της ΕΣΑΟΚ που αφορά στην Άσκηση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής, στην ευρύτερη περιοχή του Τροόδους.

 ΙΠ