Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-11-2019 15:37

Με συνεργασία, το Υπουργείο Γεωργίας και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή

Συνάντηση με τον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, κ. Αντρέα Κεττή, είχε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής.  Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι δράσεις του Υπουργείου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.    

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Κεττή για το Πρόγραμμα «Φυτεύω για το Κλίμα», το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο μήνα και έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην Κύπρο μέσα από δράσεις δενδροφύτευσης. Διαπιστώνοντας ότι το εν λόγω πρόγραμμα συνάδει με τους περιβαλλοντικούς στόχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Κεττής ενημέρωσε τον Υπουργό για την πρωτοβουλία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. David Sassoli, να καλέσει τις τοπικές αρχές των κρατών μελών της ΕΕ να διενεργήσουν δενδροφυτεύσεις, ώστε να μετριαστούν τα αποτελέσματα των φετινών καταστροφικών πυρκαγιών στον Αμαζόνιο, τη Σιβηρία καθώς και σε αριθμό κρατών μελών της ΕΕ.

Ο κ. Καδής και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Κοινοβουλίου στην Κύπρο, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ανάπτυξη μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας στον τομέα των δενδροφυτεύσεων, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων «Φυτεύω για το Κλίμα» και «Σχολείο-Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», στις δραστηριότητες του οποίου προστέθηκε φέτος και η δενδροφύτευση. 

Παράλληλα, εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι οι συνέργειες που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, θα έχουν θετικά αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο διαπαιδαγώγησης και ανάπτυξης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς στους μαθητές, όσο και σε επίπεδο προστασίας της Κύπρου από το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. 

(MAK)