Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-11-2019 10:49

Ενημέρωση αντιπροσωπείας του ΔΗΚΟ για την κλιματική αλλαγή από το Τμήμα Μετεωρολογίας

Πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2019, κατόπιν αιτήματος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), το οποίο εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ενημερωτική συνάντηση με κύριο θέμα τον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής, γενικά για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και ειδικά της Κύπρου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Σταθμό Ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας και σε αυτή έλαβαν μέρος από πλευράς ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος του κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, η κα Κατερίνα Χριστοφίδου αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου καθώς και μέλη της γραμματείας του ΔΗΚΟ, ενώ από πλευράς Τμήματος Μετεωρολογίας ο Διευθυντής του Δρ Κλεάνθης Νικολαΐδης, καθώς και οι προϊστάμενοι των τεσσάρων τομέων του.

Η συνάντηση ήταν σε φιλικό επίπεδο και κατά την διάρκεια της ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας παρουσίασε τις αρμοδιότητες και δραστηριότητες του Τμήματος Μετεωρολογίας και ακολούθως τους δυνητικούς κινδύνους για την περιοχή της Κύπρου από την κλιματική αλλαγή.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες του Τμήματος Μετεωρολογίας καθώς και για την εξέλιξη της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή της Κύπρου και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί. Ευχαρίστησε τη Διεύθυνση του Τμήματος Μετεωρολογίας για την φιλοξενία και τη λεπτομερή παρουσίαση, ενώ παράλληλα εξήρε το έργο που επιτελεί το Τμήμα Μετεωρολογίας με την παροχή των υπηρεσιών του τόσο στο ευρύ κοινωνικό σύνολο, όσο και σε εξειδικευμένους τομείς, όπως η υγεία, ο τουρισμός, η ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και η αεροναυτιλία και η ναυτιλία.

(ΑΧ)